Ibland finns den enklaste vardagsmaten i frysen. Med panerad fisk, kokt potatis och en snabb Rhode Islandsås har du middagen på bordet inom en halvtimme. Har du tid kan du piffa såsen med senap och chilipulver för mer smak. Servera torsken med gurkstavar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023
Kontrollera noga innehållet i den sprödbakade torsken.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri panerad torsk.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Genom att blanda ut potatisen med kokt morot i januaritider äter du smart i säsong för då smakar de som bäst, ligger näringsmässigt på topp och har låg klimatpåverkan.
Byter du crème fraiche 34 % till 15 % gör du även ett hälsosamt och klimatsmart val med en minskad klimatpåverkan på 25 %.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför fick vi endast neutral torsk och inte panerad fisk som det står? Är det lokalt på ICA butiken eller centralt som det blir fel?
Tobias
2023-06-13Hej Tobias! Det är en fråga som vi här på receptkommentarer inte kan svara på. Vi ber dig därför ta kontakt med våra kollegor på Kundservice (https://www.ica.se/kundservice/) som kan svara på din fråga. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-13Gott och enkelt men på tok för lite sås till 4 personer, skulle vart det dubbla.
Sofia
2023-02-13Perfekt familjevänlig mat som alla älskar...och stort tack till att ni använder just glutenfri panerad fisk så även jag kan äta den utan att behöva köpa andra på sidan av!!!!
Ida
2023-02-13