Sprödbakad torsk med Rhode Island

17
2
Sprödbakad torsk med Rhode Island

Ibland finns den enklaste vardagsmaten i frysen. Med panerad fisk, kokt potatis och en snabb Rhode Islandsås har du middagen på bordet inom en halvtimme. Har du tid kan du piffa såsen med senap och chilipulver för mer smak. Servera torsken med gurkstavar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021

Sprödbakad torsk med Rhode Island

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2
förp, sprödbakad torsk (à 360 g)
2 dl
crème fraiche
1
gurka

Att ha hemma

2 msk
chilisås
2 krm
salt
1 krm
peppar
1 msk
olja (om fisken steks i stekpanna)

För alla

Kontrollera noga innehållet i den sprödbakade torsken.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri panerad torsk.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Klimattips

Genom att blanda ut potatisen med kokt morot i januaritider äter du smart i säsong för då smakar de som bäst, ligger näringsmässigt på topp och har låg klimatpåverkan.

Byter du crème fraiche 34 % till 15 % gör du även ett hälsosamt och klimatsmart val med en minskad klimatpåverkan på 25 %.

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite senap och chilipulver eller 1/2 dl bostongurka (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Amanda

2020-12-10

Superenkelt och gott!

Pernilla

2020-12-09

Gott och mycke mat!

Näringsvärde per portion

Energi 3302 KJ / 788 kCal
Fett 36 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 84 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept