Sprödbakad torsk med Rhode Island
Ibland finns den enklaste vardagsmaten i frysen. Med sprödbakad torsk, kokt potatis och en snabb Rhode Islandsås har du middagen på bordet inom en halvtimme. Har du tid kan du piffa såsen med senap och chilipulver för mer smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2024
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i den sprödbakade torsken.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri panerad torsk.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Klimatanpassa
Genom att blanda ut potatisen med kokt morot i januaritider äter du smart i säsong för då smakar de som bäst, ligger näringsmässigt på topp och har låg klimatpåverkan.
Byter du crème fraiche 34 % till 15 % gör du även ett hälsosamt och klimatsmart val med en minskad klimatpåverkan på 25 %.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och lättlagad men vi gjorde egen sås på dippmix fresh island och gräddfil rekommenderar varmt att testa
Wilhelm
2024-09-12Gott med egen Rhode island sås. Så smidigt. Omtyckt rätt av alla i familjen.
Sofia
2024-09-11Finns det ingen matkasse där man kan få magrare alternativ som milda matgrädde, lätt Crem fraiche , osv. Maggie
Mariann
2024-09-09