Sprödbakad torsk med Rhode Island

Ibland finns den enklaste vardagsmaten i frysen. Med sprödbakad torsk, kokt potatis och en snabb Rhode Islandsås har du middagen på bordet inom en halvtimme. Har du tid kan du piffa såsen med senap och chilipulver för mer smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna delikatess)
2 förp sprödbakade torskfiléer (à 360 g)
2 dl crème fraiche
2 msk chilisås
2 krm salt
1 krm peppar
1 gurka
1 msk olja (om fisken steks i stekpanna)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3059 KJ / 730 kCal
Fett37 g
Salt4 g
Kolhydrater52 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Färsk fisk skulle vara att föredra och inget halvfabrikat.
Mikael
2025-02-23Gott gott
Maria
2025-02-20Hej Jag saknade creme fraiche i veckans kasse.
Madelene
2025-02-18Hej Madeleine och ni andra som kommenterat på vårt recept, vi är mycket positiva till interaktion där vi kan diskutera recepten. Frågor gällande våra matkassar och dess produkter hänvisar vi till vår Kundservice. De kan ge bättre svar och hjälp i denna typ av frågor. Kontaktuppgifter hittar du på följande sida: https://www.ica.se/kundservice/ Vi har därmed tagit bort den typen av kommentarer. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2025-02-19