Sprödbakad torsk med Rhode Island
Ibland finns den enklaste vardagsmaten i frysen. Med sprödbakad torsk, kokt potatis och en snabb Rhode Islandsås har du middagen på bordet inom en halvtimme. Har du tid kan du piffa såsen med senap och chilipulver för mer smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna delikatess)
2 förp sprödbakade torskfiléer (à 360 g)
2 dl crème fraiche
2 msk chilisås
2 krm salt
1 krm peppar
1 gurka
1 msk olja (om fisken steks i stekpanna)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3059 KJ / 730 kCal
Fett37 g
Salt4 g
Kolhydrater52 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför så ofta gurka till era rätter? Jag blir irriterad! Gurka, gurka gurka . Varför inte någon annan grönsak med mer näringsinnehåll och bättre "utfyllnad". Är inte dietister inkopplade i recepten?
Helena
2024-09-22Gott och lättlagad men vi gjorde egen sås på dippmix fresh island och gräddfil rekommenderar varmt att testa
Wilhelm
2024-09-12Gott med egen Rhode island sås. Så smidigt. Omtyckt rätt av alla i familjen.
Sofia
2024-09-11