Torskbollar med Rhode Island

Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Torskbollar med Rhode Island

Barnsligt goda och enkla torskbollar var det här! Medan potatisen kokar har du tid att förbereda Rhode Island såsen bestående av créme fraiche, chilisås och senap. Torskbollarna steker du sedan i ca 10 minuter. Servera med rivna morötter eller morotsstavar. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2019

Torskbollar med Rhode Island

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
2 dl  crème fraiche
2 msk  chilisås
1 tsk  senap
salt
peppar
2   förp torskbollar (à 325 g)
1 msk  olja
3   morötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på torskbollarna.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Skär morötterna i skivor och stek med bollarna. Krydda gärna med lite hackad dill.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2403 KJ / 565 kCal
Fett26 g
Salt1.3 g
Kolhydrater58 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fröstekt torsk med rosa sås och ärter
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sprödbakad torsk med Rhode Island
Betyg 4.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk i ugn med rostad sötpotatis
Betyg 3.3 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxburgare med dipp och crudité
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxburgare med klyftpotatis
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskkakor med ris och Rhode Islandsås
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga