Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Torskbollar med Rhode Island

Barnsligt goda och enkla torskbollar var det här! Medan potatisen kokar har du tid att förbereda Rhode Island såsen bestående av créme fraiche, chilisås och senap. Torskbollarna steker du sedan i ca 10 minuter. Servera med rivna morötter eller morotsstavar. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Blanda crème fraiche med chilisås och senap. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek torskbollarna på medelvärme i oljan i en stekpanna ca 10 minuter.
  4. Skala och skär morötterna i stavar eller riv dem på ett rivjärn.
  5. Servera torskbollarna med potatis, sås och morötter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på torskbollarna.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Skär morötterna i skivor och stek med bollarna. Krydda gärna med lite hackad dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk senap
  • salt
  • peppar
  • 2 förp torskbollar (à 325 g)
  • 1 msk olja
  • 3 morötter
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2403 kJ / 565 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer