Burgare med coleslaw och rostad potatis

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
2
Burgare med coleslaw och rostad potatis

Helglyxa till vardags! Till denna saftiga hamburgare behövs inget bröd. Tillsammans med de ugnrostade frasiga potatisklyftorna och den syrligt krämiga coleslawen möts alla texturer och smaker på en tallrik. Toppa med färska tomater och kvällen är räddad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017

Burgare med coleslaw och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
1/2 msk  olivolja
salt och peppar

Coleslaw

2 dl  crème fraiche
2 msk  chilisås
1 msk  senap
275 g  råkostsallad

Burgare

4   färska hamburgare
1/2 msk  olivolja
3   tomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Coleslaw kan kryddas med lite cayennepeppar och vinäger. Pressa lite vitlök över potatisen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Jag är inte så förtjust i coleslaw men den här var god :)

Maria

2017-11-01

Det va riktigt gott!!!

Lina

2017-11-01

Näringsvärde per portion

Energi2879 KJ / 687 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Burgare med krämig slaw
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Högrevsburgare med sötpotatispommes
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hamburgare med avokadoröra
Betyg 3.2 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hamburgare med dressing och morotsstavar
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hamburgare med majskolv
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parisare på hamburgare
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga