Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Burgare med coleslaw och rostad potatis

Helglyxa till vardags! Till denna saftiga hamburgare behövs inget bröd. Tillsammans med de ugnrostade frasiga potatisklyftorna och den syrligt krämiga coleslawen möts alla texturer och smaker på en tallrik. Toppa med färska tomater och kvällen är räddad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda med olivoljan i en bunke. Krydda med salt och peppar och häll ut potatisen på den varma plåten. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Coleslaw: Blanda crème fraiche, chilisås och senap. Vänd ner råkostsalladen och smaka av med salt och peppar.
  4. Burgare: Stek burgarna i olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  5. Skär tomaterna i klyftor och servera med burgare, coleslaw och rostad potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Coleslaw kan kryddas med lite cayennepeppar och vinäger. Pressa lite vitlök över potatisen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och peppar
Coleslaw
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk senap
  • 275 g råkostsallad
Burgare
  • 4 färska hamburgare
  • 1/2 msk olivolja
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2879 kJ / 687 kCal