Burgare med coleslaw och rostad potatis
Helglyxa till vardags! Till denna saftiga hamburgare behövs inget bröd. Tillsammans med de ugnrostade frasiga potatisklyftorna och den syrligt krämiga coleslawen möts alla texturer och smaker på en tallrik. Toppa med färska tomater och kvällen är räddad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1/2 msk olivolja
salt och peppar
Coleslaw
2 dl crème fraiche
2 msk chilisås
1 msk senap
275 g råkostsallad
Burgare
4 färska hamburgare
1/2 msk olivolja
3 tomater
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Coleslaw kan kryddas med lite cayennepeppar och vinäger. Pressa lite vitlök över potatisen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2879 KJ / 687 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein32 g
Kommentarer
Gott! Jag är inte så förtjust i coleslaw men den här var god :)
Maria
2017-11-01Det va riktigt gott!!!
Lina
2017-11-01