Torsk i ugn med rostad sötpotatis

77
5
Torsk i ugn med rostad sötpotatis

Torsk i ugn är gott och mättande, här i en smarrig kombination med rostad sötpotatis. Allting görs på samma plåt i ugnen som gör att både fisk och potatis får en fint krispig yta. Ringla över en sval, enkel sås på gräddfil och chilisås och komplettera med färsk persilja och körsbärstomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016

Torsk i ugn med rostad sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Potatis

ca 500 g
sötpotatis
600 g
fast potatis
2 msk
olivolja
1 tsk
timjan

Torsk

ca 600 g
torskfilé
2 msk
senap
1 tsk
paprikapulver
2 krm
salt
1 krm
peppar
2 msk
ströbröd
1 msk
olivolja

Grönsaker

1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
250 g
körsbärstomater

Sås

2 msk
chilisås
1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentarer

Linda

2020-04-06

Jag har ökat till 800 g torsk (2 paket) och 900 g sötpotatis. Gör sås på 3 dl gräddfil och chilisås efter smak. Det räcker till någon matlåda och familjens lunch då. Supergott recept!

Alexandra

2019-11-04

Jättegott tycker jag och smidigt att tillaga!

Redaktionen

2017-03-10

Hej Helga! Ja det är oturligt. Men ibland på vissa recept kan det bli så. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2207 KJ / 528 kCal
Fett 16 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 59 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept