Torsk i ugn med rostad sötpotatis
Torsk i ugn är gott och mättande, här i en smarrig kombination med rostad sötpotatis. Allting görs på samma plåt i ugnen som gör att både fisk och potatis får en fint krispig yta. Ringla över en sval, enkel sås på gräddfil och chilisås och komplettera med färsk persilja och körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
ca 500 g sötpotatis
600 g fast potatis
2 msk olivolja
1 tsk timjan
Torsk
ca 600 g torskfilé
2 msk senap
1 tsk paprikapulver
2 krm salt
1 krm peppar
2 msk ströbröd
1 msk olivolja
Grönsaker
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
250 g körsbärstomater
Sås
2 msk chilisås
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2207 KJ / 528 kCal
Fett16 g
Salt2.6 g
Kolhydrater59 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och enkelt att göra _Siv
Siv
2023-10-11Super god och lättlagad. Kommer garanterat lagas fler ggr
Lena
2023-10-09Jag har ökat till 800 g torsk (2 paket) och 900 g sötpotatis. Gör sås på 3 dl gräddfil och chilisås efter smak. Det räcker till någon matlåda och familjens lunch då. Supergott recept!
Linda
2020-04-06