Torsk i ugn är gott och mättande, här i en smarrig kombination med rostad sötpotatis. Allting görs på samma plåt i ugnen som gör att både fisk och potatis får en fint krispig yta. Ringla över en sval, enkel sås på gräddfil och chilisås och komplettera med färsk persilja och körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
21 2016
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Linda
2020-04-06Jag har ökat till 800 g torsk (2 paket) och 900 g sötpotatis. Gör sås på 3 dl gräddfil och chilisås efter smak. Det räcker till någon matlåda och familjens lunch då. Supergott recept!
Alexandra
2019-11-04Jättegott tycker jag och smidigt att tillaga!
Redaktionen
2017-03-10Hej Helga! Ja det är oturligt. Men ibland på vissa recept kan det bli så. Hälsningar Michelle