Stekt torsk med kapris och persiljesmör
Stekt torsk med brynt smör är en oslagbar kombination som är svår att få nog av. Krydda det brynta smöret med persilja och kapris för extra god smak och servera med kokt potatis och romanticatomater för fräschör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2018
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
250 g rimmad torsk
3 msk smör
1 msk kapris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1906 KJ / 455 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater40 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så bra
Malin
2023-07-02Supergott, älskar sältan i kaprisen t m smör och massor av persilja. Jag bakade tomaterna i ugnen 10 min på 225 C och de blev en fin söt balans m kaprisen👍🏻
Eva
2022-10-29För mycket persilja till persiljesmöret, annars en mycket god rätt
Alexander
2021-10-19