Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Stekt torsk med kapris och persiljesmör

Stekt torsk med brynt smör är en oslagbar kombination som är svår att få nog av. Krydda det brynta smöret med persilja och kapris för extra god smak och servera med kokt potatis och romanticatomater för fräschör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skär tomaterna i halvor. Hacka persiljan.
  3. Stek fisken i hälften av smöret ca 4 minuter, ös över smöret under stekningen.
  4. Rör i resten av smöret, persilja och kapris i stekpannan och låt smöret smälta.
  5. Servera fisken i kaprissmöret med tomater och potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 potatis
  • 1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
  • 1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
  • 250 g rimmad torsk
  • 3 msk smör
  • 1 msk kapris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1906 kJ / 455 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer