UNDER 30 MIN | Medel

Het pasta med serranoskinka och paprika

En krämig pasta med lite sting i – ja tack! Penne rigate fångar upp såsen fint i sina små rör, och det krämiga bryts av mot den salta skinkan serrano. Servera ihop med en sallad och paprika, och du är hemma för kvällen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt bönorna koka tillsammans med pastan de sista 4 minuterna på pastans koktid.
  2. Skär salladen i bitar.
  3. Häll av pastan och bönorna i ett durkslag.
  4. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och värm crème fraichen. Rör i pastan och bönorna i crème fraichen. 
  5. Servera pastan till serranoskinka, sallad och paprikorna.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna penne rigate)
  • 1/2 förp haricots verts (à 150 g)
  • 1/2 förp cosmopolitansallad
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika/chili
  • 2 förp serranoskinka (à 80 g)
  • 150 g snackpaprika

Näringsvärde
Per portion

Energi 2617 kJ / 625 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept