Dragonbakad torsk med räk- och sparrissås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dragonbakad torsk med räk- och sparrissås

Att baka torskrygg med ett täcke av gruyère, citron och rivet bröd ger fisken en frasig konsistensbrytning. Servera den dragonbakade torsken med en krämig sås på vit burksparris och räkor. Vitlök, persilja och dragon förhöjer smakupplevelsen ytterligare.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg fisken i en smord ugnsform. Krydda runt om med salt, citronskal och citronjuice.
  3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vitlök och dragon. Tillsätt bröd, hälften av persiljan och osten. Fördela blandningen över torsken.
  4. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills ytan är gyllene och torsken är klar.
  5. Räk- och sparrissås: Häll spadet från sparrisen i en kastrull tillsammans med fond och vatten. Låt koka upp. Skär sparrisen i ca 3 cm stora bitar. Vispa ihop grädde och majsstärkelse, häll ner i buljongen och låt koka någon minut. Krydda med citronskal och citronjuice, salt och peppar. 
  6. Vid servering: Tillsätt sparris, räkor och gräslök i såsen. Strö över dragon och resten av persiljan på fisken. Servera gärna med kokta gröna ärter och pressad potatis.

För alla (fisken)

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och bröd. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.

För alla (såsen)

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar MSC-märkt torskryggfilé (à 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 75 g smör
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk torkad dragon
  • 3 dl rivet vitt bröd (utan kant)
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 1/2 dl riven gruyère
  • färsk dragon till servering
Räk- och sparrissås
  • 1 burk vit sparris (à 180 g)
  • 1/2 msk konc fiskfond
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g skalade räkor
  • 1 msk finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2292 kJ / 548 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept