Dragonbakad torsk med räk- och sparrissås
Att baka torskrygg med ett täcke av gruyère, citron och rivet bröd ger fisken en frasig konsistensbrytning. Servera den dragonbakade torsken med en krämig sås på vit burksparris och räkor. Vitlök, persilja och dragon förhöjer smakupplevelsen ytterligare.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
Räk- och sparrissås
För alla
Fisken
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och bröd. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.
Såsen
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott
Margareta
2023-05-14God!
Henry
2021-11-01Supergott! Även ungdomarna som vanligtvis inte är så förtjusta i torsk gillade detta 😊👍
Susanne
2021-05-02