Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater
En spanskinspirerad fiskrätt där torskfiléerna lindas in i serranoskinka och ugnsrostas med oliver, tomater och vitlök. Torsken gifter sig med skinkan och de salta oliverna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
salt
peppar
ca 600 g torskfilé
100 g serranoskinka
230 g olivmix
3 tomater
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 tsk oregano
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2396 KJ / 573 kCal
Fett22 g
Salt4 g
Kolhydrater46 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer