Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
0
Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater

En spanskinspirerad fiskrätt där torskfiléerna lindas in i serranoskinka och ugnsrostas med oliver, tomater och vitlök. Torsken gifter sig med skinkan och de salta oliverna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
salt och peppar
ca 600 g  torskfilé
100 g  serranoskinka
230 g  olivmix
3   tomater
1   rödlök
2   vitlöksklyftor
3 msk  olivolja
1/2 tsk  oregano
1/2   citron

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2396 KJ / 573 kCal
Fett22 g
Salt4 g
Kolhydrater46 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk ”saltimbocca” med ugnsbakade tomater
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med örtdressing
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål
Betyg 4.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Medelhavsfisk
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga