Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater

En spanskinspirerad fiskrätt där torskfiléerna lindas in i serranoskinka och ugnsrostas med oliver, tomater och vitlök. Torsken gifter sig med skinkan och de salta oliverna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka potatisen.
  4. Salta och peppra torsken och linda in den i skinkan. Lägg dem med skarven ned på en ugnsplåt.
  5. Låt oliverna rinna av. Dela tomaterna i bitar, skala och skiva lök och vitlök.
  6. Blanda tomater, oliver, lök, vitlök och olivolja. Krydda med oregano, salt och peppar.
  7. Häll ut blandningen på samma plåt som fisken och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Pressa citronen över grönsakerna och servera med torsk och potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • salt och peppar
  • ca 600 g torskfilé
  • 100 g serranoskinka
  • 230 g olivmix
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2396 kJ / 573 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer