Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater

12
0
Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater

En spanskinspirerad fiskrätt där torskfiléerna lindas in i serranoskinka och ugnsrostas med oliver, tomater och vitlök. Torsken gifter sig med skinkan och de salta oliverna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
-
salt och peppar
ca 600 g
torskfilé
100 g
serranoskinka
230 g
olivmix
3
tomater
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
1/2 tsk
oregano
1/2
citron

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2396 KJ / 573 kCal
Fett 22 g
Salt 4 g
Kolhydrater 46 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept