Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater

12
0
Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater

En spanskinspirerad fiskrätt där torskfiléerna lindas in i serranoskinka och ugnsrostas med oliver, tomater och vitlök. Torsken gifter sig med skinkan och de salta oliverna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
-
salt och peppar
ca 600 g
torskfilé
100 g
serranoskinka
230 g
olivmix
3
tomater
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
1/2 tsk
oregano
1/2
citron

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2396 KJ / 573 kCal
Fett 22 g
Salt 4 g
Kolhydrater 46 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept