Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat

11
2
Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat

Kvällens middag är en lättlagad ugnsgratinerad torsk som serveras med en ljuvlig och krämig provencalsk sås på fänkål, saffran, crème fraiche och vitlök. Som fransmännen säger: bon appétit!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Fänkål

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
fänkål
1 msk
olivolja
1/2 g
saffran
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
2 dl
crème fraiche
-
salt och svartpeppar

Fisk

600 g
torskfilé
1/2
kruka körvel
250 g
körsbärstomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Rolf

12/12/2020

Lättlagat och gott men såsen i suraste laget. Kanske lite mindre vin?

Patrik

1/30/2019

På bilden ser tomaterna tillagade ut, men står inte i receptet när de skall med isf.

Redaktionen ICAse

1/31/2019

Hej Patrik! Tomaterna ej tillagade utan står nämnda i steg 7 och 8. Lycka till! Hälsningar Micehlle

Näringsvärde per portion

Energi 2325 KJ / 556 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept