Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat
Kvällens middag är en lättlagad ugnsgratinerad torsk som serveras med en ljuvlig och krämig provencalsk sås på fänkål, saffran, crème fraiche och vitlök. Som fransmännen säger: bon appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Fänkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 msk olivolja
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
Fisk
600 g torskfilé
1/2 kruka körvel
250 g körsbärstomater
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 556 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och gott men såsen i suraste laget. Kanske lite mindre vin?
Rolf
2020-12-12På bilden ser tomaterna tillagade ut, men står inte i receptet när de skall med isf.
Patrik
2019-01-30Hej Patrik! Tomaterna ej tillagade utan står nämnda i steg 7 och 8. Lycka till! Hälsningar Micehlle
Redaktionen
2019-01-31