Torsk med syrlig pärlcouscous och körvelsmetana

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Torsk med syrlig pärlcouscous och körvelsmetana

Här bakar du din torsk i ugn med smaker från fänkål, vilket passar utmärkt ihop med couscoussalladen som blandas med ytterligare fänkål, citron och olivolja. Klicka på smetanasåsen och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Torsk med syrlig pärlcouscous och körvelsmetana

Ingredienser

4 portioner

Couscous

1 fänkål (à ca 300 g)
2 morötter
1 rödlök
1 msk olivolja
1/2 citron
salt
peppar
4 port couscous (gärna pärlcouscous)
65 g babyspenat

Torsk

2 tsk fänkålsfrö
600 g torskfilé

Smetana

1 kruka körvel (eller persilja)
2 dl smetana

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3073 KJ / 732 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater70 g
Protein49 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Örtig mandeltorsk med grönsakscouscous
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Couscous (grundrecept)
Betyg 3.5 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Couscous med fänkål och dill
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen couscoussallad med stekt lax och tzatziki
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetafyllda squashskivor
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med couscous och tandooriyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga