Torsk med syrlig pärlcouscous och körvelsmetana

1
0
Torsk med syrlig pärlcouscous och körvelsmetana

Här bakar du din torsk i ugn med smaker från fänkål, vilket passar utmärkt ihop med couscoussalladen som blandas med ytterligare fänkål, citron och olivolja. Klicka på smetanasåsen och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Torsk med syrlig pärlcouscous och körvelsmetana

Ingredienser

4 portioner

Couscous

1
fänkål (à ca 300 g)
2
morötter
1
rödlök
1 msk
olivolja
1/2
citron
-
salt
-
peppar
4
port couscous (gärna pärlcouscous)
65 g
babyspenat

Torsk

2 tsk
fänkålsfrö
600 g
torskfilé

Smetana

1
kruka körvel (eller persilja)
2 dl
smetana

För alla

Fri från ägg.  
Gör glutenfri: byt ut pärlcouscous mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3073 KJ / 732 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 70 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept