Torsk med syrlig pärlcouscous och körvelsmetana
Här bakar du din torsk i ugn med smaker från fänkål, vilket passar utmärkt ihop med couscoussalladen som blandas med ytterligare fänkål, citron och olivolja. Klicka på smetanasåsen och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021
Ingredienser
4 portioner
Couscous
1 fänkål (à ca 300 g)
2 morötter
1 rödlök
1 msk olivolja
1/2 citron
salt
peppar
4 port couscous (gärna pärlcouscous)
65 g babyspenat
Torsk
2 tsk fänkålsfrö
600 g torskfilé
Smetana
1 kruka körvel (eller persilja)
2 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3073 KJ / 732 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater70 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer