Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat

Betyg 4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat

Kvällens middag är en lättlagad ugnsgratinerad torsk som serveras med en ljuvlig och krämig provencalsk sås på fänkål, saffran, crème fraiche och vitlök. Som fransmännen säger: bon appétit!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Fänkål

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 msk olivolja
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar

Fisk

600 g torskfilé
1/2 kruka körvel
250 g körsbärstomater

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Lättlagat och gott men såsen i suraste laget. Kanske lite mindre vin?

    Rolf

  • På bilden ser tomaterna tillagade ut, men står inte i receptet när de skall med isf.

    Patrik

    Hej Patrik! Tomaterna ej tillagade utan står nämnda i steg 7 och 8. Lycka till! Hälsningar Micehlle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2325 KJ / 556 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Bavette et moules au safran
    Betyg 3 av 5.106 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rimmad torsk med betor och körvel
    Betyg 3.3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Musselsoppa med krusbär och körvel
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad