Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk Niçoise

Sallad Niçoise är en klassisk fransk sallad men vad den egentligen ska innehålla är inte helt klart. Ofta är i alla fall ägg, sardeller och oliver typiska ingredienser och så är det även i denna fiskrätt som influerats av den kända Medelhavssalladen. I den här rätten serveras den ugnsbakade torsken med en matig potatissallad innehållande haricots verts, små röda körsbärstomater, ägg, sardeller och oliver, alltsammans blandat med en vinägrett gjord på dijonsenap och honung.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Skala och skär potatisen i bitar, koka dem i saltat vatten.
  4. Lägg äggen i kokande vatten och låt koka i 8 minuter. Spola dem kalla, skala och dela dem.
  5. Koka haricots verts mjuka i saltat vatten. Dela tomaterna i halvor.
  6. Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.  Stek den mitt i ugnen ca 12 minuter.
  7. Grov hacka oliver och sardeller.
  8. Dressing: Vispa ihop dijonsenap med vatten, honung och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  9. Blanda potatis, grönsaker, oliver, sardeller med ruccola och lägg upp på fat. Lägg på äggen och ringla över dressingen. Servera till torsken.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 520 g torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 150 g haricots verts
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl svarta oliver utan kärna
  • ca 50 g sardeller
  • 65 g ruccola
Dressing
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk honung
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1964 kJ / 471 kCal