Torsk Niçoise
Sallad Niçoise är en klassisk fransk sallad men vad den egentligen ska innehålla är inte helt klart. Ofta är i alla fall ägg, sardeller och oliver typiska ingredienser och så är det även i denna fiskrätt som influerats av den kända Medelhavssalladen. I den här rätten serveras den ugnsbakade torsken med en matig potatissallad innehållande haricots verts, små röda körsbärstomater, ägg, sardeller och oliver, alltsammans blandat med en vinägrett gjord på dijonsenap och honung.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012
Ingredienser
Dressing
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket lyckat recept. Bra mer matig variant av Salade Niçoise.
Eva
2024-07-02Inget som rekomenderas att laga, speciellt inte om man har barn. Smaklöst, torrt , såg inte aptitligt ut.
Anneli
2012-10-11