Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad torskrygg Nicoice

Grillad torskrygg, kokt potatis och kokt ägg vackert presenterat ovanpå en bädd av mâchesallad. Ringla över en dressing av citronsaft, olivolja och persilja. Toppa med sardeller och tomater. En trevlig variant av klassisk Nicoice.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nicoice: Koka potatisen, ägg och haricots verts.
  2. Skär potatisen i bitar, äggen i klyftor.
  3. Blanda en dressing av citronsaft, olivolja och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär torskryggen i portionsbitar. Grilla och krydda med salt och peppar.
  5. Lägg upp mâchesallad, potatis, ägg, haricots verts, torskrygg och oliver på en tallrik. Häll dressingen över och toppa med sardeller och tomater.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskrygg, sej eller hoki
  • salt och peppar
Nicoice
  • 8 potatisar
  • 2 ägg
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • machesallad
  • 4 sardeller
  • 8 små tomater
  • svarta oliver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?