Torsk med zucchini och krämigt matvete
Prova denna goda fiskrätt med gröna inslag! Stek torsk gyllene och servera med mathavre krämigt av majonnäs, hyvlad zucchini och en smakrik ört- och chiliolja.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
Ingredienser
4 portioner
Ört- och chiliolja
1 kruka dill
1 jalapeño
1 skalad vitlöksklyfta
3 msk olivolja
2 krm salt
Mathavre
2 dl mathavre eller matvete
3 msk majonnäs
2 zucchinis (à 250 g)
4 bitar torskryggfilé (à 125 g)
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
Till servering
1 msk riven pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2004 KJ / 478 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater28 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott o ganska lättlagat. Använde en inlagd peperoni. Tog lite mindre majonnäs o skippade dillen i slutet. Hade ingen pepparrot.
Therése
2024-09-01Förstår inte dem tidigare kommentarerna. Det här var inget gott!Oljan var för salt och mathavren passade ej med majonäsen. Det enda som var gott var den stekta torsken.
Elin
2024-05-01Jättegott! Satte till lite citronsaft till ” oljan” . /Birgitta
Birgitta
2024-02-09