Pumpagryta med halloumi och mathavre
Mustig och värmande gryta med pumpa och lök och massor av härliga kryddor. Servera pumpagrytan till en fräsch sallad med mathavre, koriander mynta och sötsyrlig mango.
Ingredienser
4 portioner
Mathavresallad
4 port mathavre
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 msk olivolja
1 förp fryst mango (à 250 g)
Pumpagryta
500 g butternutpumpa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
2 tsk malen kardemumma
2 tsk torkad chilipeppar
2 tsk malen spiskummin
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 tsk salt
2 msk riven ingefära
2 förp halloumi (à 200 g)
1 msk rapsolja
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3477 KJ / 830 kCal
Fett55 g
Salt6 g
Kolhydrater48 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog 200 g halloumi och 200 g tofu för att dra ner lite på fett och kalorimängd.
Susanne
2024-11-04Sagolikt gott! Bytte mathavren mot quinoa men smaken på grytan blev ju densamma. Det här måste jag bjuda mina vänner på!
Jeanette
2022-10-29