Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pepparrotskyckling med mathavre

Snabblagat, fräsch, och smakrikt är ord som beskriver den här rätten. Du blandar den krämiga färskosten, smaksatt med pepparrot, med mathavre och blandar det i sin tur med den stekta kycklingen och den spänstiga broccolin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka mathavren enligt förpackningens anvisning. Rör försiktigt ner färskosten och låt den smälta ner, späd ev. med vatten. Krydda med peppar och gräslök.
  2. Skär kycklingfilé eller lårfilé i bitar och stek i matfettet i het stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten ca 3 minuter och blanda ner i mathavren. Servera mathavren med kycklingen och tomater.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut mathavren mot ris eller quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl mathavre
  • 3/4 ask färskost med pepparrot (à 125 g)
  • 1/2 dl skuren gräslök
  • 600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilè
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 250 g broccolibuketter
  • ev tomater till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1992 kJ / 473 kCal
Läs mer om näringsvärden