Torsk med zucchini och krämigt matvete

Prova denna goda fiskrätt med gröna inslag! Stek torsk gyllene och servera med mathavre krämigt av majonnäs, hyvlad zucchini och en smakrik ört- och chiliolja.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023

Ingredienser
4 portioner
Ört- och chiliolja
1 kruka dill
1 jalapeño
1 skalad vitlöksklyfta
3 msk olivolja
2 krm salt
Mathavre
2 dl mathavre eller matvete
3 msk majonnäs
2 zucchini (à 250 g)
4 bitar torskryggfilé (à 125 g)
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
Till servering
1 msk riven pepparrot
Gör så här
00:00:30
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2004 KJ / 478 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater28 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stGott o ganska lättlagat. Använde en inlagd peperoni. Tog lite mindre majonnäs o skippade dillen i slutet. Hade ingen pepparrot.
Therése
Förstår inte dem tidigare kommentarerna. Det här var inget gott!Oljan var för salt och mathavren passade ej med majonäsen. Det enda som var gott var den stekta torsken.
Elin
Jättegott! Satte till lite citronsaft till ” oljan” . /Birgitta
Birgitta