Couscous med fänkål och dill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscous med fänkål och dill

Couscous är ett bra tillbehör till kött, fågel eller fisk men kan även stå som en rätt i sig. Couscousen i detta recept blandar du med fänkål och dill samt en gnutta citron för lite extra smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fänkålen tunt eller hyvla den med osthyvel och lägg i en skål. Häll över olivolja, citronsaft och -skal. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka couscous enligt anvisning på förpackning. 
  3. Blanda couscous, dill med fänkål. 
  4. Lägg upp på ett fat och servera.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg. 
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller quinoa.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fänkål
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • salt och peppar
  • 3 dl couscous
  • 1 kruka dill
Lägg till i inköpslistan