Ljummen couscoussallad med stekt lax och tzatziki

15
5
Ljummen couscoussallad med stekt lax och tzatziki

Vardagsmat när den är som bäst: både enkel och fräsch. Laga couscoussallad med gröna grönsaker som broccoli och salladslök som serveras med stekt laxfilé och tzatziki. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Ljummen couscoussallad med stekt lax och tzatziki

Ingredienser

4 portioner

Redan färdigt

1/2 sats yoghurt med rostad vitlök (se länk i steg 3)
4 port kokt couscous

Tillsätt

1 broccoli (à 250 g)
2 salladslökar
2 msk olivolja
1/2 gurka
500 g laxfilé utan skinn
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
olja (till stekning)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Petra

2022-03-16

Älskar denna rätten!😍😍

Maria

2021-05-11

Mycket gott och lättlagat.

Jessica

2020-10-25

Väldigt gott tillsammans och går relativt fort att göra! 👍🏻