Ljummen couscoussallad med stekt lax och tzatziki

12
3
Ljummen couscoussallad med stekt lax och tzatziki

Vardagsmat när den är som bäst: både enkel och fräsch. Laga couscoussallad med gröna grönsaker som broccoli och salladslök som serveras med stekt laxfilé och tzatziki. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Ljummen couscoussallad med stekt lax och tzatziki

Ingredienser

4 portioner

Redan färdigt

1/2
sats yoghurt med rostad vitlök (se länk i steg 3)
4
port kokt couscous

Tillsätt

1
broccoli (à 250 g)
2
salladslökar
2 msk
olivolja
1/2
gurka
500 g
laxfilé utan skinn
1 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
-
olja (till stekning)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Jessica

2020-10-25

Väldigt gott tillsammans och går relativt fort att göra! 👍🏻

Johan

2020-03-27

Hittar ingen länk i steg 4?

Redaktionen ICAse

2020-03-27

Hej Johan! Om du tittar på receptet i appen så syns tyvärr inte länkarna där i dagsläget. Gå gärna in på receptet på ica.se så kan du se länken. Hälsningar Elina

Annop

2020-01-14

Mycket bra

Testa liknande recept