UNDER 45 MIN | Medel

Ljummen couscoussallad med stekt lax och tzatziki

Vardagsmat när den är som bäst: både enkel och fräsch. Laga couscoussallad med gröna grönsaker som broccoli och salladslök som serveras med stekt laxfilé och tzatziki. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skär broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen. Skiva salladslöken tunt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccolin under omrörning på hög värme 3–4 min. Krydda med 2 krm salt (för 4 port). 
  3. Vänd ihop broccolin med couscous och salladslök. Riv gurkan, krama ur vätskan och blanda ner i den Rostade vitlöksyoghurten.
  4. Skär laxen i ca 3 cm stora tärningar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme någon minut på varje sida.
  5. Servera laxen med couscoussalladen och tzatzikin.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/2 sats yoghurt med rostad vitlök (se länk i steg 3)
  • 4 port kokt couscous
Tillsätt
  • 1 broccoli (à 250 g)
  • 2 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 gurka
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • olja (till stekning)