Att tillaga fisk i folie är skonsamt. Alla smaker bevaras, det blir saftigt och så kan man stoppa ner nästan vad som helst i paketen. Varför inte låta var och en göra sitt eget paket och krydda efter tycke och smak?
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2012
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, bovete, ris eller bönor.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Malin
2012-03-18Ny favorit! Doften av citron och örter är helt fantastisk när man öppnar foliepaketet. Lättlagad rätt som går att variera på många olika sätt. Själv har jag provat både ris och quinoa istället för couscous, och aubergine och paprika istället för fänkål. Kanongott!
Jessicha
2012-03-15God och enkel fiskrätt. Foliepaket blir enklare om man använder folieformar och täcker med aluminiumfolie. Vi tyckte inte fisken var färdig efter 20 min i ugn så vi körde den 10 min till. Varför börja med couscousen när den blir klar på halva fiskens tillagningstid? Couscousen var överraskande god med grönsaker. Helt klart något vi kommer göra även till andra rätter. Nästa gång vi lagar receptet kanske vi även kommer ihåg mandelspånen.
Margot
2012-03-12Jag och min son Bobby gjorde som min mormor på sin tid när hon tillagade fryst fisk. Vi tinade fisken i mjölk över natten i kylskåpet. Fiskenas konsistens blir precis som om det vore nyfångad . Lite extra kryddor behövdes i vår smak.Vi valde lite större couscous så det blir saftigare och hackade även ned en tomat för attt få lite härligare färger i couscousen.Liten kommentar av ordningen i receptet: Vi tyckte att man hellre skulle börja att tillaga torsken eftersom den skulle in i ugn i 20 min .Couscosen tog ca 10 min att tillaga. Började man med torsken och sen med couscuosen så var allt färdigt samtidigt. Enkelt recept att tillaga en god fisk rätt!