Örtig mandeltorsk med grönsakscouscous | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtig mandeltorsk med grönsakscouscous

Att tillaga fisk i folie är skonsamt. Alla smaker bevaras, det blir saftigt och så kan man stoppa ner nästan vad som helst i paketen. Varför inte låta var och en göra sitt eget paket och krydda efter tycke och smak?

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Couscous: Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen med fond i stället för salt.
  2. Skär zucchinin i sneda skivor. Hyvla eller skiva fänkålen tunt.
  3. Stek zucchiniskivorna i olja tills de fått lite färg i en stekpanna. Krydda med salt. Blanda couscous med zucchini, fänkål, persilja och citronjuice.
  4. Torsk: Blanda smör med örter, citronskal och juice.
  5. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem på varsitt ark aluminiumfolie. Krydda varje med salt och peppar.
  6. Fördela smörblandning och mandel över fisken. Förslut paketen.
  7. Lägg paketen på grillen 15–20 minuter eller tillaga ca 20 minuter i ugnen på 200°C.

För alla

Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, bovete, ris eller bönor.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Tips

Torsken vinner på att rimmas. Bäst är att lägga den i 1 liter vatten, 2 msk salt och 1 tsk socker över natten i kylskåp. Då blir den fast och fin med perfekt sälta (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
Grönsakscouscous
  • 3 dl couscous
  • 1 1/2 msk konc grönsaksfond
  • 1/2 zucchini (à ca 150 g)
  • 1 msk olja till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 fänkål (à ca 200 g)
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
Örtig mandeltorsk
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl hackade örter t ex persilja, dill, gräslök, körvel
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • ca 500 g ryggfilé av torsk (MSC-märkt)
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm nymalen vitpeppar
  • 4 msk rostade mandelspån
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan