Torsk med syrlig pärlcouscous och körvelsmetana

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Torsk med syrlig pärlcouscous och körvelsmetana

Här bakar du din torsk i ugn med smaker från fänkål, vilket passar utmärkt ihop med couscoussalladen som blandas med ytterligare fänkål, citron och olivolja. Klicka på smetanasåsen och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Torsk med syrlig pärlcouscous och körvelsmetana

Ingredienser

4 portioner

Couscous

1 fänkål (à ca 300 g)
2 morötter
1 rödlök
1 msk olivolja
1/2 citron
salt
peppar
4 port couscous (gärna pärlcouscous)
65 g babyspenat

Torsk

2 tsk fänkålsfrö
600 g torskfilé

Smetana

1 kruka körvel (eller persilja)
2 dl smetana

Gör så här

00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3073 KJ / 732 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater70 g
Protein49 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Couscous (grundrecept)
    Betyg 3.7 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Couscous med fänkål och dill
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tandooricouscous
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fetafyllda squashskivor
    Betyg 3.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad