Torsk med sötpotatisaioli och rostad paprika
Vi säger bara oj, oj, oj till kvällens middag. Den stekta torsken serveras inte bara med härligt ugnsrostade grönsaker, utan även med en krämig aioli! Den innehåller självklart äggulor och vitlök, men även sötpotatis. Vi lovar att du inte kommer bli besviken över resultatet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021
Ingredienser
4 portioner
Potatis och rostad paprika
900 g potatis
2 röda paprikor
1 msk rapsolja
salt
peppar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Sötpotatisaioli
ca 300 g sötpotatis
2 äggulor
1 vitlöksklyfta
saften av 1/2 citron
1/2 dl rapsolja
600 g torskfilé
1/2 msk rapsolja
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2326 KJ / 556 kCal
Fett18 g
Salt1.5 g
Kolhydrater57 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt god aioli!
Eva
2021-01-20Så jäkla gott
Jennifer
2021-01-11Gott! Speciellt aiolin och rostade paprikan 😋
Henrik
2020-11-23