Torsk med sötpotatisaioli och rostad paprika

27
3
Torsk med sötpotatisaioli och rostad paprika

Vi säger bara oj, oj, oj till kvällens middag. Den stekta torsken serveras inte bara med härligt ugnsrostade grönsaker, utan även med en krämig aioli! Den innehåller självklart äggulor och vitlök, men även sötpotatis. Vi lovar att du inte kommer bli besviken över resultatet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021

Torsk med sötpotatisaioli och rostad paprika

Ingredienser

4 portioner

Potatis och rostad paprika

900 g potatis
2 röda paprikor
1 msk rapsolja
salt
peppar
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

Sötpotatisaioli

ca 300 g sötpotatis
2 äggulor
1 vitlöksklyfta
saften av 1/2 citron
1/2 dl rapsolja
600 g torskfilé
1/2 msk rapsolja
65 g mâchesallad

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkproteinfri. Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Eva

2021-01-20

Fantastiskt god aioli!

Jennifer

2021-01-11

Så jäkla gott

Henrik

2020-11-23

Gott! Speciellt aiolin och rostade paprikan 😋

Näringsvärde per portion

Energi 2326 KJ / 556 kCal
Fett 18 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 57 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden