Torsk med saffranssås och sockerärter

22
2
Torsk med saffranssås och sockerärter

Den här måltiden på torsk med saffranssås och sockerärter får en sprakande gul färg av saffran. Torsken blir extra saftig då den varma såsen hälls över fisken för att sedan avslutas i ugnen. Sockerärtorna kokas och blir ett knaprigt tillbehör till denna ihop med kokt potatis och en citronklyfta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2015

Torsk med saffranssås och sockerärter

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
salt och peppar
1 citron
1 burk saffranssås (à 280 g)
150 g sockerärtor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Vill man kan man pressa potatisen till torsken och såsen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Eva

2015-03-22

En enkel rätt att laga och med en god sås till

Rosita

2015-03-19

God sås!

Näringsvärde per portion

Energi 2162 KJ / 526 kCal
Fett 21 g
Salt 197 g
Kolhydrater 46 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden