Spaghetti med kryddig köttfärssås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti med kryddig köttfärssås

Spaghetti med kryddig köttfärssås är en smakrik middag som passar utmärkt till vardags. Tillagningstiden är kort och rätten har en fin smak av fajitas kryddmix och pastasås med vitlök. Servera köttfärssåsen med perfekt kokad spaghetti och sallad gjord på morötter, mangoldskott och rödvinsvinäger.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Stek den i oljan tillsammans med färsen tills det börjar få färg. Rör ner kryddmixen och stek ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt pastasåsen och vattnet, låt det koka upp, sänk värmen och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och hyvla morötterna med en potatisskalare. Blanda dem med vinägern. Salta och peppra. Vänd ner mangoldskotten.
  5. Servera köttfärssåsen med spaghettin och salladen.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna spaghetti
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • ca 420 g nötfärs
  • 30 g fajita kryddmix
  • 390 g pastasås med vitlök
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 2 morötter
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2528 kJ / 606 kCal