Torsk med saffransaioli och morötter

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Torsk med saffransaioli och morötter

Att saffran passar bra ihop med fisk är sen gammalt. Här smaksätter vi majonnäsen med den gyllene kryddan, samt pressad vitlök för extra smak. Torsken steks i smöret, och det serveras ihop med fluffigt ris och söta små snacksmorötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2020

Torsk med saffransaioli och morötter

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
1 dl majonnäs
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
350 g torskrygg
1/2 msk smör
150 g snackmorötter
1/2 påse röd mangold (à 65 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3186 KJ / 761 kCal
Fett43 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein42 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ugnsbakad torsk med saffran och tomat
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med saffransaioli och baguette
    Betyg 4.1 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad