Fisksoppa med fänkål och apelsin

Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
4
Fisksoppa med fänkål och apelsin

Utsökt fisksoppa med fänkål och apelsin som smaksättare. Koka torsken tillsammans med fänkål, vitlök, tomater och apelsinskal. Krydda med kajennpeppar och salt.

Fisksoppa med fänkål och apelsin

Ingredienser

4 portioner
500 g torskfiléer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
8 dl fiskbuljong
1 paket krossade tomater (à 500 g)
1 tsk fänkål (stött)
1 apelsin
salt
kajennpeppar

Tillbehör

matyoghurt med hackad gräslök
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt. Följde tipsen och halverade buljongen. Kryddade extra med lite fänkål, vitpeppar och en skvätt fiskfond.

Tomas

2021-05-10

Urgott! Blev bra med passerad tomat också. Lite jobbigt att riva apelsinen, men det får man ta med ett så här lyckat recept. Åt med Lättyoghurt vanilj, det passade mycket bra. Rekommenderas varmt!

Arne

2008-11-03

Hurra hurra för såhär goda fiskrecept! Vi använde torkad fänkål och det var också gott. Dock kan man ha något mindre buljong, det blir lite glest mellan fiskbitarna.

Anna

2008-03-25

Testa liknande recept

Fiskgryta med apelsinkräm
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa med tomat och apelsin
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa med saffranscrème
Betyg 3 av 5.
195 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quinoapanna med fisk
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fransk fisksoppa
Betyg 4 av 5.
196 personer har röstat
Under 60 min att tillaga