Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fisksoppa med fänkål och apelsin

Utsökt fisksoppa med fänkål och apelsin som smaksättare. Koka torsken tillsammans med fänkål, vitlök, tomater och apelsinskal. Krydda med kajennpeppar och salt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i kuber, ca 2 x 2 cm. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken i oljan i en kastrull. Tillsätt buljongen, tomater och fänkål. Låt det sjuda under lock ca 10 minuter.
  3. Skölj apelsinen, riv av skalet och pressa ur saften.
  4. Tillsätt fisken och apelsinsaften i grytan och sjud 3 - 5 minuter. Rör ner apelsinskalet. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  5. Servera soppan med matyoghurt och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten).
Laktosreducerad: byt matyoghurten mot laktosreducerad matyoghurt.
Mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot sour supreme.
Glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Blanda ner en burk kräftstjärtar i soppan. Vill man ha en starkare smak på yoghurten byt ut gräslöken mot pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g torskfiléer
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl fiskbuljong
  • 1 paket krossade tomater (à 500 g)
  • 1 tsk fänkål (stött)
  • 1 apelsin
  • salt
  • kajennpeppar
Tillbehör
  • matyoghurt med hackad gräslök
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB