Fisksoppa med fänkål och apelsin
Utsökt fisksoppa med fänkål och apelsin som smaksättare. Koka torsken tillsammans med fänkål, vitlök, tomater och apelsinskal. Krydda med kajennpeppar och salt.
Ingredienser
4 portioner
500 g torskfiléer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
8 dl fiskbuljong
1 paket krossade tomater (à 500 g)
1 tsk fänkål (stött)
1 apelsin
salt
kajennpeppar
Tillbehör
matyoghurt med hackad gräslök
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och enkelt. Följde tipsen och halverade buljongen. Kryddade extra med lite fänkål, vitpeppar och en skvätt fiskfond.
Tomas
2021-05-10Urgott! Blev bra med passerad tomat också. Lite jobbigt att riva apelsinen, men det får man ta med ett så här lyckat recept. Åt med Lättyoghurt vanilj, det passade mycket bra. Rekommenderas varmt!
Arne
2008-11-03Hurra hurra för såhär goda fiskrecept! Vi använde torkad fänkål och det var också gott. Dock kan man ha något mindre buljong, det blir lite glest mellan fiskbitarna.
Anna
2008-03-25