Fisksoppa med fänkål och apelsin

13
4
Fisksoppa med fänkål och apelsin

Utsökt fisksoppa med fänkål och apelsin som smaksättare. Koka torsken tillsammans med fänkål, vitlök, tomater och apelsinskal. Krydda med kajennpeppar och salt.

Fisksoppa med fänkål och apelsin

Ingredienser

4 portioner
500 g torskfiléer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
8 dl fiskbuljong
1 paket krossade tomater (à 500 g)
1 tsk fänkål (stött)
1 apelsin
salt
kajennpeppar

Tillbehör

matyoghurt med hackad gräslök
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten).
Laktosreducerad: byt matyoghurten mot laktosreducerad matyoghurt.
Mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot sour supreme.
Glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Blanda ner en burk kräftstjärtar i soppan. Vill man ha en starkare smak på yoghurten byt ut gräslöken mot pepparrot.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Tomas

2021-05-10

Gott och enkelt. Följde tipsen och halverade buljongen. Kryddade extra med lite fänkål, vitpeppar och en skvätt fiskfond.

Arne

2008-11-03

Urgott! Blev bra med passerad tomat också. Lite jobbigt att riva apelsinen, men det får man ta med ett så här lyckat recept. Åt med Lättyoghurt vanilj, det passade mycket bra. Rekommenderas varmt!

Anna

2008-03-25

Hurra hurra för såhär goda fiskrecept! Vi använde torkad fänkål och det var också gott. Dock kan man ha något mindre buljong, det blir lite glest mellan fiskbitarna.