Torsk med romanescosås och gnocchi
Denna torsk får en härlig färgklick av den sprakande romanescosåsen. Den lysande röda färgen kommer fram av den grillade paprikan och rödvinsvinäger där även cayennepeppar och vitlök tillsätts för att höja smaken. Servera sedan den frasiga stekta torsken toppad med sås och gnocchi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015
Ingredienser
2 portioner
Romanescosås
1 vitlöksklyfta
200 g grillad paprika
1/2 dl rostade mandelspån
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 krm cayennepeppar
salt
Fisk
ca 250 g torskfilé
peppar
1 tsk smör
Gnocchi
2 port potatisgnocchi
1 tsk olja
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3350 KJ / 786 kCal
Fett16 g
Salt1.99 g
Kolhydrater113 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade i en bit chilipeppar i såsen istället för cayennepeppar. Mycket gott!Obs stek fisken sist så hinner den inte kallna.
Elin
2023-07-25Lyxigt. Vi gjorde gnocchi själv 👌
Maria
2021-01-30