Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kotlett meunière med romanesco

Meunière, mjölnarens hustru på franska, är det tjusiga namnet på kött och fisk som vänds i mjöl innan det steks. Det ger en härlig yta på fläskkotletterna. Romanescosås, eller romescosås, har sitt ursprung i Spanien och är en sås gjord på rostad paprika och mandel. Slutresultatet? En urgod kombo!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Krydda köttet med salt och peppar och vänd i mjölet. Bryn köttet i matfettet i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Romanescosås: Låt paprikan rinna av. Skala vitlöken. Mixa alla ingredienser till såsen med en stavmixer.
  5. Sätt in köttet mitt i ugnen och stek ca 8 minuter.
  6. Servera köttet med romanescosås och pasta. Toppa med smulad fetaost och ruccola.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och fetaost utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor fläskkotlett
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 port färsk pasta, gärna fettuccine
Romanescosås
  • 1/2 burk grillad paprika (à 530 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 1 dl rostade mandelspån
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 150 g fetaost
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2879 kJ / 688 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer