Kotlett meunière med romanesco

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
2
Kotlett meunière med romanesco

Meunière, mjölnarens hustru på franska, är det tjusiga namnet på kött och fisk som vänds i mjöl innan det steks. Det ger en härlig yta på fläskkotletterna. Romanescosås, eller romescosås, har sitt ursprung i Spanien och är en sås gjord på rostad paprika och mandel. Slutresultatet? En urgod kombo!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Kotlett meunière med romanesco

Ingredienser

4 portioner
4   skivor fläskkotlett
salt och peppar
1 dl  vetemjöl
1 msk  smör eller margarin
4   port färsk pasta, gärna fettuccine

Romanescosås

1/2   burk grillad paprika (à 530 g)
1   vitlöksklyfta
ca 1 dl  rostade mandelspån
3 msk  olivolja
1 msk  rödvinsvinäger
2 krm  salt
1 krm  cayennepeppar
150 g  fetaost
65 g  rucola

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och fetaost utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Såsen var toppen!

Annsofie

2014-03-03

Fläskkkotletter.... igen. Jag är ledsen men det är inte en favorit i någon i familjen, och när vi i förväg ser att det blir kotletter i matkassen väljer vi tyvärr bort matkassen den vekcan.... Tyvärr slängs ofta kotletterna vilket känns som stort slöseri.

Jessica

2014-02-28

Näringsvärde per portion

Energi2879 KJ / 688 kCal
Fett36 g
Kolhydrater44.3 g
Protein45.4 g

Testa liknande recept

Festkotlett med bearnaisesmör
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotletter med fransk bönsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkotletter med senap och örter
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotspasta med chorizo och mandel
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Grillad fläskkotlett
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga