Kotlett meunière med romanesco
Meunière, mjölnarens hustru på franska, är det tjusiga namnet på kött och fisk som vänds i mjöl innan det steks. Det ger en härlig yta på fläskkotletterna. Romanescosås, eller romescosås, har sitt ursprung i Spanien och är en sås gjord på rostad paprika och mandel. Slutresultatet? En urgod kombo!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014
Ingredienser
4 portioner
4 skivor fläskkotlett
salt
peppar
1 dl vetemjöl
1 msk smör eller margarin
4 port färsk pasta, gärna fettuccine
Romanescosås
1/2 burk grillad paprika (à 530 g)
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl rostade mandelspån
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 krm salt
1 krm cayennepeppar
150 g fetaost
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2879 KJ / 688 kCal
Fett36 g
Kolhydrater44.3 g
Protein45.4 g
Kommentarer
Såsen var toppen!
Annsofie
2014-03-03Fläskkkotletter.... igen. Jag är ledsen men det är inte en favorit i någon i familjen, och när vi i förväg ser att det blir kotletter i matkassen väljer vi tyvärr bort matkassen den vekcan.... Tyvärr slängs ofta kotletterna vilket känns som stort slöseri.
Jessica
2014-02-28