Meunière, mjölnarens hustru på franska, är det tjusiga namnet på kött och fisk som vänds i mjöl innan det steks. Det ger en härlig yta på fläskkotletterna. Romanescosås, eller romescosås, har sitt ursprung i Spanien och är en sås gjord på rostad paprika och mandel. Slutresultatet? En urgod kombo!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
9 2014
Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och fetaost utan laktos.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Annsofie
2014-03-03Såsen var toppen!
Jessica
2014-02-28Fläskkkotletter.... igen. Jag är ledsen men det är inte en favorit i någon i familjen, och när vi i förväg ser att det blir kotletter i matkassen väljer vi tyvärr bort matkassen den vekcan.... Tyvärr slängs ofta kotletterna vilket känns som stort slöseri.