Kotlett meunière med romanesco

5
2
Kotlett meunière med romanesco

Meunière, mjölnarens hustru på franska, är det tjusiga namnet på kött och fisk som vänds i mjöl innan det steks. Det ger en härlig yta på fläskkotletterna. Romanescosås, eller romescosås, har sitt ursprung i Spanien och är en sås gjord på rostad paprika och mandel. Slutresultatet? En urgod kombo!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Kotlett meunière med romanesco

Ingredienser

4 portioner
4 skivor fläskkotlett
salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 msk smör eller margarin
4 port färsk pasta, gärna fettuccine

Romanescosås

1/2 burk grillad paprika (à 530 g)
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl rostade mandelspån
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 krm salt
1 krm cayennepeppar
150 g fetaost
65 g rucola

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och fetaost utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Annsofie

2014-03-03

Såsen var toppen!

Jessica

2014-02-28

Fläskkkotletter.... igen. Jag är ledsen men det är inte en favorit i någon i familjen, och när vi i förväg ser att det blir kotletter i matkassen väljer vi tyvärr bort matkassen den vekcan.... Tyvärr slängs ofta kotletterna vilket känns som stort slöseri.

Näringsvärde per portion

Energi 2879 KJ / 688 kCal
Fett 36 g
Kolhydrater 44.3 g
Protein 45.4 g
Läs mer om näringsvärden