Frasig maräng, syrlig citronkräm och söta jordgubbar blir här till en riktig drömtårta. Marängtårtan kan göras helt klar och stå över natten i kylskåp.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför blir botten seg ? Svår att skära ???
Gunnel
2020-06-10Hej Gunnel! Det låter som att marängen har dragit åt sig fukt alternativt att den har inte blivit helt genomgräddad (dvs torr och krispig). Hoppas att tårtan smakade bra i alla fall! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-12Fråga till redaktionen: Om man gör denna tårtan en dag i förväg och har den i kylskåp, som man tydligen kan, hur blir konsistensen på tårtan då? Segare? Mjuk maräng?
Yrja
2020-06-10Hej Yrja! Som vi skriver så rekommenderar vi att marängbottnarna bör förvaras i rumstemperatur om de förbereds i förväg. Citronkrämen kan du också göra i förväg och förvara i kylen men vi skulle inte rekommendera att sätta ihop tårtan förrän samma dag som den är tänkt att servera. Passionsfrukten kan släppa vätska och jordgubbarna är finast serverade samma dag. Om det blir rester över så går det bra att förvara i kylen, marängen kan bli lite mjuk och seg och fruken och bären kan släppa vätska som jag skrev, men smaken blir det inget fel på. Lycka till med bakningen!
Redaktionen
2020-06-10Kan man baka bottnarna förväg och frysa dem?
Marita
2020-05-09Hej Marita! Vi rekommenderar inte att frysa in marängbottnarna. Dock kan du baka bottnarna någon dag innan och förvara dom i rumstemperatur t ex på en långpanna med en plastpåse/plastfilm över. De kan bli lite mjuka men smaken blir det inget fel på och de blir inte dåliga av att stå i rumstemperatur. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-12