Citronmarängtårta med passionsgrädde
Frasig maräng, syrlig citronkräm och söta jordgubbar blir här till en riktig drömtårta. Marängtårtan kan göras helt klar och stå över natten i kylskåp.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
20 bitar
Marängbotten
16 äggvitor
8 dl socker
6 msk mandelspån
Citronkräm
16 äggulor
3 dl socker
2 msk finrivet citronskal (2 msk motsvarar skalet från ca 4 citroner)
2 dl färskpressad citronjuice (2 dl motsvarar ca 4 citroner)
Fyllning
8 dl vispgrädde
4 passionsfrukter
Garnering
2 l jordgubbar
studentmössor eller flaggor på tandpetare
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur lång tid i förväg kan man göra marängbottnarna och hur länge står sig citronkrämen i kylskåp?
Francesca
2023-08-07Tårtan på bilden ser väldigt god ut, men är det verkligen den tårtan som receptet avser? Kan inte se varken grädde, jordgubbar eller passionskärnor.... Nina
Marina
2023-05-19Hej Marina! Ja vi håller med om att bilden inte helt ser ut att stämma. Vi har för tillfället ingen ny bild, denna fotades för tidningen buffé för ett antal år sedan. Men den är säkert supergod. Hoppas du gillar tårtan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-19Varför blir botten seg ? Svår att skära ???
Gunnel
2020-06-10Hej Gunnel! Det låter som att marängen har dragit åt sig fukt alternativt att den har inte blivit helt genomgräddad (dvs torr och krispig). Hoppas att tårtan smakade bra i alla fall! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-12