Citronmarängtårta med passionsgrädde

Betyg 3.5 av 5.
75 personer har röstat
9
Citronmarängtårta med passionsgrädde

Frasig maräng, syrlig citronkräm och söta jordgubbar blir här till en riktig drömtårta. Marängtårtan kan göras helt klar och stå över natten i kylskåp.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Citronmarängtårta med passionsgrädde

Ingredienser

20

Marängbotten

16   äggvitor
8 dl  socker
6 msk  mandelspån

Citronkräm

16   äggulor
3 dl  socker
2 msk  finrivet citronskal (2 msk motsvarar skalet från ca 4 citroner)
2 dl  färskpressad citronjuice (2 dl motsvarar ca 4 citroner)

Fyllning

8 dl  vispgrädde
4   passionsfrukter

Garnering

2 l  jordgubbar
studentmössor eller flaggor på tandpetare

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
75 personer har röstat

Kommentarer

Varför blir botten seg ? Svår att skära ???

Gunnel

2020-06-10

Hej Gunnel! Det låter som att marängen har dragit åt sig fukt alternativt att den har inte blivit helt genomgräddad (dvs torr och krispig). Hoppas att tårtan smakade bra i alla fall! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-06-12

Fråga till redaktionen: Om man gör denna tårtan en dag i förväg och har den i kylskåp, som man tydligen kan, hur blir konsistensen på tårtan då? Segare? Mjuk maräng?

Yrja

2020-06-10

Hej Yrja! Som vi skriver så rekommenderar vi att marängbottnarna bör förvaras i rumstemperatur om de förbereds i förväg. Citronkrämen kan du också göra i förväg och förvara i kylen men vi skulle inte rekommendera att sätta ihop tårtan förrän samma dag som den är tänkt att servera. Passionsfrukten kan släppa vätska och jordgubbarna är finast serverade samma dag. Om det blir rester över så går det bra att förvara i kylen, marängen kan bli lite mjuk och seg och fruken och bären kan släppa vätska som jag skrev, men smaken blir det inget fel på. Lycka till med bakningen!

Redaktionen

2020-06-10

Kan man baka bottnarna förväg och frysa dem?

Marita

2020-05-09

Hej Marita! Vi rekommenderar inte att frysa in marängbottnarna. Dock kan du baka bottnarna någon dag innan och förvara dom i rumstemperatur t ex på en långpanna med en plastpåse/plastfilm över. De kan bli lite mjuka men smaken blir det inget fel på och de blir inte dåliga av att stå i rumstemperatur. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-05-12

Testa liknande recept

Snabb midsommartårta
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt
Betyg 4.3 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladpavlova med lemoncurdgrädde och mango
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelbakelse med passionsfruktscurd
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frukt med mandelkross
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glass med kondenserad mjölk
Betyg 4.9 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga