Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hyvlade pepparkakor

Ett enkelt recept på hyvlade pepparkakor perfekt till jul. Frys in pepparkaksdeg och hyvla sedan tunna kakor med osthyvel. Grädda och du har extra tunna, goda pepparkakor att servera till jul!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda pepparkaksdegen med mandelspånen.
  2. Forma degen till en fyrkant. Linda in degen i plastfolie och lägg i frysen.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Ta ut den frysta degen och låt ev tina lite.
  5. Hyvla tunna kakor med en osthyvel och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna ska se slarviga ut.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 5 minuter beroende på tjocklek. Låt kallna på bakgaller.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 500 g pepparkaksdeg
  • 1 dl mandelspån
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?