Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Frasig pavlova med mandel och blåbär

Pavlova är en klassisk sommartårta med en frasig marängbotten toppad med lättvispad grädde och blåbär. Garnera med citronmeliss innan servering och kom ihåg att förbereda i god tid då den tar lite tid att grädda i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Vispa äggvitorna, ättikspriten och hälften av sockret fast med elvisp, det ska gå att vända bunken upp och ner utan att det rinner ut.
  3. Vänd försiktigt ner resten av sockret och mandelspånen.
  4. Bred ut marängsmeten till en rundel (ca 25 cm i diameter, för 8 bitar) på bakpappersklädd plåt. Gör en liten fördjupning i mitten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Ta ut marängen och låt svalna.
  6. Vid servering: Vispa grädden fluffig.
  7. Bred ut grädden på marängen. Strö över bären. Garnera med citron meliss

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad vispbar gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 3 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 1 dl mandelspån
Till garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl färska blåbär eller andra bär, t ex jordgubbar eller hallon
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?