Pavlova är en klassisk sommartårta med en frasig marängbotten toppad med lättvispad grädde och blåbär. Garnera med citronmeliss innan servering och kom ihåg att förbereda i god tid då den tar lite tid att grädda i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad vispbar gräddersättning.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag följde receptet på pricken, gräddade i en springform dock. Kanske var det det som var problemet - när jag låtit marängen svalna och skulle färdigställa tårtan var den bara klar på ytan - botten var väldigt kladdig. Gick inte att få loss marängen från pappret utan att den gick i hundratals bitar 😝. Jag räckte bitarna med grädde och färska bär och serverade en kladd-pavlova. Bra smak, men med väldigt trasig botten… Nästa gång får jag nog grädda längre, 1,5 h är på tok för kort tid i 100 grader.
Elena
2023-02-05