Frasig pavlova med mandel och blåbär
Pavlova är en klassisk sommartårta med en frasig marängbotten toppad med lättvispad grädde och blåbär. Garnera med citronmeliss innan servering och kom ihåg att förbereda i god tid då den tar lite tid att grädda i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
8 bitar
3 äggvitor
1 krm ättiksprit (12 %)
2 dl socker
1 dl mandelspån
Till garnering
3 dl vispgrädde
3 dl färska blåbär eller andra bär, t ex jordgubbar eller hallon
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag följde receptet på pricken, gräddade i en springform dock. Kanske var det det som var problemet - när jag låtit marängen svalna och skulle färdigställa tårtan var den bara klar på ytan - botten var väldigt kladdig. Gick inte att få loss marängen från pappret utan att den gick i hundratals bitar 😝. Jag räckte bitarna med grädde och färska bär och serverade en kladd-pavlova. Bra smak, men med väldigt trasig botten… Nästa gång får jag nog grädda längre, 1,5 h är på tok för kort tid i 100 grader.
Elena
2023-02-05