Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Mandelgratinerade jordgubbar

En ljuvlig dessert där jordgubbar gratineras under ett knaprigt täcke av mandelspån, rörsocker och sirap. Hoppa inte över saltet i mandeltäcket, det är ett bra knep för att förstärka smaken i söta rätter. Servera de varma jordgubbarna med kall vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda det mjuka smöret med mandelspån, rörsocker, ljus sirap, majsstärkelse och salt.
  3. Snoppa och dela jordgubbarna. Lägg dem i en ugnsform. Fördela mandelsmeten på jordgubbarna.
  4. Sätt formen högt i ugnen ca 10 minuter eller tills mandeln fått fin färg.
  5. Till servering: Servera jordgubbarna med glass.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vaniljglass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett och välj en mjölkproteinfri vaniljglass.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Näringsvärdet är beräknat exkl. glass.

Tips

Dekorera gärna med lite färsk mynta eller basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl mandelspån
  • 3/4 dl rörsocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • 1/2 krm salt
  • 1 l jordgubbar
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1713 kJ / 409 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer