Torskrygg med brynt löksmör, ärter och örtsallad

Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
1
Torskrygg med brynt löksmör, ärter och örtsallad

Mynta och torsk passar oväntat fint ihop. Tillaga torsken i brynt smör med lök och bjud med en rejäl hög gröna ärter. Tillsammans med en enkel sallad på smörgåskrasse och färska myntablad blir det en lika ärtig som örtig rätt att lyxa till vardagen med.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Torskrygg med brynt löksmör, ärter och örtsallad

Ingredienser

4 portioner

Torsk

4 bitar torskryggfilé (à 125 g)
2 schalottenlökar
100 g smör

Ärter

2 paket frysta små fina ärtor (à 250 g)

Örtsallad

1 dl myntablad
1 ask smörgåskrasse
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Till servering

kokt pressad potatis
citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat

Kommentar

Lite mkt salt i örtsalladen, kan man gott skära ner på och salta extra sen om man vill.

Karolina

2021-08-17

Näringsvärde per portion

Energi2483 KJ / 594 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Myntate
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minipumpor av clementiner och bananspöken
Betyg 3.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm romdrink
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Amarettopäron i mikrougn
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pim Jao
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga