Torskrygg med brynt löksmör, ärter och örtsallad
Mynta och torsk passar oväntat fint ihop. Tillaga torsken i brynt smör med lök och bjud med en rejäl hög gröna ärter. Tillsammans med en enkel sallad på smörgåskrasse och färska myntablad blir det en lika ärtig som örtig rätt att lyxa till vardagen med.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
4 portioner
Torsk
4 bitar torskryggfilé (à 125 g)
2 schalottenlökar
100 g smör
Ärter
2 paket frysta små fina ärtor (à 250 g)
Örtsallad
1 dl myntablad
1 ask smörgåskrasse
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Till servering
kokt pressad potatis
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2483 KJ / 594 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lite mkt salt i örtsalladen, kan man gott skära ner på och salta extra sen om man vill.
Karolina
2021-08-17