Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torskrygg med brynt löksmör, ärter och örtsallad

Mynta och torsk passar oväntat fint ihop. Tillaga torsken i brynt smör med lök och bjud med en rejäl hög gröna ärter. Tillsammans med en enkel sallad på smörgåskrasse och färska myntablad blir det en lika ärtig som örtig rätt att lyxa till vardagen med.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Torsk: Krydda fisken runt om med salt och peppar.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken.
  3. Bryn smöret i en het stekpanna. Lägg ner löken och blanda runt.
  4. Tillsätt torsken och stek på bägge sidor tills den får fin färg. Sänk värmen och låt stå tills fisken är genomstekt (innertemperatur 56°C).
  5. Ärter: Tillaga ärterna enligt anvisning på förpackningen. Häll av.
  6. Örtsallad: Strimla myntan. Blanda med klippt krasse, olja, salt och peppar.
  7. Till servering: Servera torsken med det brynta löksmöret, ärter och örtsallad. Citronklyftor och kokt, pressad potatis är gott till.

För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Torsk
  • 4 bitar torskryggfilé (à 125 g)
  • 2 schalottenlökar
  • 100 g smör
Ärter
  • 2 paket frysta små fina ärter (à 250 g)
Örtsallad
  • 1 dl myntablad
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
Till servering
  • kokt pressad potatis
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2483 kJ / 594 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept