Torsk med snabb kräfthollandaise och dillpotatis
Ugnsbakad torsk som serveras med en enkel potatissallad gjord av babyspenat, tomater och dill. Till detta rör du ihop en enkel, men god, sås på färdig hollandaisesås och kräftstjärtar. Enkelt, gott och lite lyxigt!
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
600 g torskryggfilé
salt
svartpeppar
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 förp kyld hollandaisesås (à 200 g)
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 förp babyspenat (à 65 g)
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2315 KJ / 553 kCal
Fett29 g
Salt3.5 g
Kolhydrater32 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fisken är inte färdig efter 15min. Körde 150C Blev ca10min till för att komma upp 56C
Ulrika
2024-10-10Stämmer det med 125 grader? Känns som en låg temperatur.
Lene
2023-01-16Hej Lene! Tack för din fråga. Den låga temperaturen är en mer skonsam tillagning och gör fisken saftigare. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-01-17ska hollandaise såsen värmas innan kräftstjärtarna ska i
Diana
2022-10-27Hej Diana! Nej, det behöver du inte, du serverar såsen kall. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-28