Torsk med potatis och äggsås i kastrull

45
15
Torsk med potatis och äggsås i kastrull

Klassiker i kastrulltappning – torsk med äggsås! Såväl fisk som potatis får extra god smak av att frottera sig med varandra i kastrullen. Finrivet citronskal ger en fräsch smakbrytning, tillsammans med färsk pepparrot och dill. Ja, och så ägg så klart!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Torsk med potatis och äggsås i kastrull

Ingredienser

4 portioner
4
bitar fryst torskryggfilé (à 125 g)
2 tsk
salt
700 g
fast potatis
100 g
purjolök (den vita delen)
2 dl
vatten
2 dl
vispgrädde
1
fiskbuljongtärning
-
smör (till formen)
2 krm
peppar
2 msk
finskuren dill (+ extra till garnering)
1 msk
finrivet citronskal
4
ägg
1 - 2 dl
finriven pepparrot

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Carina

1/19/2021

Så jäkla gott Helt perfekt potatis fisken underbar. De enda jag ändrade va att jag tog 4 dl grädde istället för grädde o vatten och tinad fisk

Ann-sofie

5/15/2019

Alltså.. fisken blev typ aldrig klar, såsen alldeles för vattnig o detta tog nästan 2 tim att laga då fisken tog tid.. är det säkert att fisken ska vara fryst? Om den tinar på allt ugnen då blir det vatten.. nästa gång blandar jag ner mjöl i såsen så den blir tjockare...

Redaktionen ICAse

5/28/2019

Hej Ann-Sofe! Vi har nu lagat detta igen och det blir bättre med färdigtinad fisk och har därför uppdaterat receptet. Beklagar att du ej fick så lyckat resultat. Hälsningar Michelle

Emma

12/6/2017

Efter 30 min i ugnen var potatisen inte ens på gång att vara mjuk. Tog då ut den och kokade blandningen i kastrull tills potatisen var mjuk. Fisken kördes separat i ugnen i 10 min (och var då inte klar, trots tinad fisk). Potatisen åkte tillbaka i formen och fisken på, in i ugnen några minuter till och sedan färdigställande enligt receptet. Det blev en god rätt till slut, men tillagning helt enligt receptet är inte att rekommendera.

Redaktionen ICAse

12/8/2017

Hej Emma! Tror tricket är att de ska vara millimetertunna. Då stämmer instruktionerna. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2414 KJ / 578 kCal
Fett 29 g
Salt 5.28 g
Kolhydrater 36 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept