Torsk med potatis och äggsås i kastrull
Klassiker i kastrulltappning – torsk med äggsås! Såväl fisk som potatis får extra god smak av att frottera sig med varandra i kastrullen. Finrivet citronskal ger en fräsch smakbrytning, tillsammans med färsk pepparrot och dill. Ja, och så ägg så klart!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
4 bitar fryst torskryggfilé (à 125 g)
2 tsk salt
700 g fast potatis
100 g purjolök (den vita delen)
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
smör (till formen)
2 krm peppar
2 msk finskuren dill (+ extra till garnering)
1 msk finrivet citronskal
4 ägg
1 - 2 dl finriven pepparrot
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2414 KJ / 578 kCal
Fett29 g
Salt5.28 g
Kolhydrater36 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nu ser jag att man ska tina fisken så då fungerar det även med färsk
Anders
2022-11-03Hur gör man med färsk torsk?
Anders
2022-11-03Super gott recept ! Rekomenderar att kolla potatisen med gaffel innan man fortsätter receptet, blir så olika beroende på hur tjocka skivor man gör. Smakerna är jätte goda i detta recept !
Fanny
2022-06-26