Torsk med potatis och äggsås i kastrull

49
18
Torsk med potatis och äggsås i kastrull

Klassiker i kastrulltappning – torsk med äggsås! Såväl fisk som potatis får extra god smak av att frottera sig med varandra i kastrullen. Finrivet citronskal ger en fräsch smakbrytning, tillsammans med färsk pepparrot och dill. Ja, och så ägg så klart!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Torsk med potatis och äggsås i kastrull

Ingredienser

4 portioner
4 bitar fryst torskryggfilé (à 125 g)
2 tsk salt
700 g fast potatis
100 g purjolök (den vita delen)
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
smör (till formen)
2 krm peppar
2 msk finskuren dill (+ extra till garnering)
1 msk finrivet citronskal
4 ägg
1 - 2 dl finriven pepparrot

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Anders

2022-11-03

Nu ser jag att man ska tina fisken så då fungerar det även med färsk

Anders

2022-11-03

Hur gör man med färsk torsk?

Fanny

2022-06-26

Super gott recept ! Rekomenderar att kolla potatisen med gaffel innan man fortsätter receptet, blir så olika beroende på hur tjocka skivor man gör. Smakerna är jätte goda i detta recept !

Näringsvärde per portion

Energi 2414 KJ / 578 kCal
Fett 29 g
Salt 5.28 g
Kolhydrater 36 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden