Klassiker i kastrulltappning – torsk med äggsås! Såväl fisk som potatis får extra god smak av att frottera sig med varandra i kastrullen. Finrivet citronskal ger en fräsch smakbrytning, tillsammans med färsk pepparrot och dill. Ja, och så ägg så klart!
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2017
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Carina
1/19/2021Så jäkla gott Helt perfekt potatis fisken underbar. De enda jag ändrade va att jag tog 4 dl grädde istället för grädde o vatten och tinad fisk
Ann-sofie
5/15/2019Alltså.. fisken blev typ aldrig klar, såsen alldeles för vattnig o detta tog nästan 2 tim att laga då fisken tog tid.. är det säkert att fisken ska vara fryst? Om den tinar på allt ugnen då blir det vatten.. nästa gång blandar jag ner mjöl i såsen så den blir tjockare...
Redaktionen ICAse
5/28/2019Hej Ann-Sofe! Vi har nu lagat detta igen och det blir bättre med färdigtinad fisk och har därför uppdaterat receptet. Beklagar att du ej fick så lyckat resultat. Hälsningar Michelle
Emma
12/6/2017Efter 30 min i ugnen var potatisen inte ens på gång att vara mjuk. Tog då ut den och kokade blandningen i kastrull tills potatisen var mjuk. Fisken kördes separat i ugnen i 10 min (och var då inte klar, trots tinad fisk). Potatisen åkte tillbaka i formen och fisken på, in i ugnen några minuter till och sedan färdigställande enligt receptet. Det blev en god rätt till slut, men tillagning helt enligt receptet är inte att rekommendera.
Redaktionen ICAse
12/8/2017Hej Emma! Tror tricket är att de ska vara millimetertunna. Då stämmer instruktionerna. Lycka till! Hälsningar Michelle