Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torskfilé med gurka, pepparrot och laxrom

Detta är ett lite lyxigare men ändå lättlagat recept på torskfilé med gurka, pepparrot och laxrom. Lägg upp den simmiga såsen och fisken underst på tallriken och strö sedan dill, riven pepparrot och laxrom över fisken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ner fiskfiléerna i en traktörpanna. Tillsätt vatten, salt och vitpeppar. Sätt ett lock på pannan.
  2. Skala gurkan och tärna den i små fyrkanter. Grovhacka dillen.
  3. Sjud torsken på låg värme 6-8 min. Tillsätt gurkan och sjud vidare några min. Montera ner små bitar av smöret så att spadet blir simmigt och gott.
  4. Fördela sedan pepparroten, laxrommen och dillen över fisken. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé, sel eller hoki
  • 1 dl vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 liten gurka
  • 1 knippe dill
  • smör (helst osaltat)
  • 3/4 dl riven pepparrot
  • 50 g laxrom
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?