Rökt lax med äppelcrudité och kavringskrisp

9
2
Rökt lax med äppelcrudité och kavringskrisp

Prova detta recept på smakrik, kallrökt lax som du toppar med en härlig äppelcrudité och kavringkrisp. Lägg upp laxbitar på fat och toppa med din dressing på äpple och fänkål. Strö sedan över de stekta smulorna av kavring och avnjut direkt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Rökt lax med äppelcrudité och kavringskrisp

Ingredienser

6 portioner
300 g kallrökt lax i skivor

Dressing

1 msk äppelcidervinäger
1 msk rapsolja
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk riven pepparrot
2 krm salt och peppar
1 krm peppar

Äppelcrudité

1/2 liten fänkål
1/2 litet syrligt äpple

Kavringscrisp

2 skivor kavring
25 g smör

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Maj-britt

2016-03-12

Har bjudit detta vid ett par olika tillfälle och alla tycker det är en mycket fräsch och god förrätt. Jag tycker också att det är bra att cruditén kan förberedas i god tid före.

Lena

2014-10-22

Tog bara äpple till cruditén och dekorerade istället med lite kapris. Serverade på salladsbädd med en skriva kavring. Mycket gott.