Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rökt lax med äppelcrudité och kavringskrisp

Prova detta recept på smakrik, kallrökt lax som du toppar med en härlig äppelcrudité och kavringkrisp. Lägg upp laxbitar på fat och toppa med din dressing på äpple och fänkål. Strö sedan över de stekta smulorna av kavring och avnjut direkt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Krydda med salt och peppar.
  2. Crudité: Ansa och skär fänkålen i mycket tunna skivor, gärna med mandolin. Dela, kärna ur och skär äpplet i mycket tunna skivor. Blanda fänkål och äpple med dressingen.
  3. Crisp: Riv kavringen på grova sidan på rivjärnet. Stek smulorna i smöret i en stekpanna. Låt det svalna och rinna av på hushållspapper.
  4. Lägg laxen på ett fat. Fördela fänkåls- och äppelblandningen över. Strö över kavringssmulorna precis vid serveringen.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera brödet.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 300 g kallrökt lax i skivor
Dressing
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 krm salt och peppar
  • 1 krm peppar
Äppelcrudité
  • 1/2 liten fänkål
  • 1/2 litet syrligt äpple
Kavringscrisp
  • 2 skivor kavring
  • 25 g smör
Lägg till i inköpslistan