Rökt lax med äppelcrudité och kavringskrisp
Prova detta recept på smakrik, kallrökt lax som du toppar med en härlig äppelcrudité och kavringkrisp. Lägg upp laxbitar på fat och toppa med din dressing på äpple och fänkål. Strö sedan över de stekta smulorna av kavring och avnjut direkt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
6 portioner
300 g kallrökt lax i skivor
Dressing
1 msk äppelcidervinäger
1 msk rapsolja
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk riven pepparrot
2 krm salt och peppar
1 krm peppar
Äppelcrudité
1/2 liten fänkål
1/2 litet syrligt äpple
Kavringscrisp
2 skivor kavring
25 g smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har bjudit detta vid ett par olika tillfälle och alla tycker det är en mycket fräsch och god förrätt. Jag tycker också att det är bra att cruditén kan förberedas i god tid före.
Maj-britt
2016-03-12Tog bara äpple till cruditén och dekorerade istället med lite kapris. Serverade på salladsbädd med en skriva kavring. Mycket gott.
Lena
2014-10-22