Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Ostwurst med grönt ärtmos

Spännade och färgglatt alternativ till vanligt potatismos är det i den här rätten där potatisen fått sällskap av ärtor i moset. Utöver detta görs även ett grönsaksfräs med tomat, lök, ärter och pepparrot. Gott till ostwurst, eller annan korv om det hellre önskas.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  3. Mixa hälften av ärterna fint med stavmixer till ett ärtmos. Späd ev med vatten.
  4. Skala och riv pepparroten.
  5. Tärna tomaterna. Skala och finhacka rödlöken. Fräs löken i olivoljan tills den blir mjuk. Vänd ner tomater, resterande ärter och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  6. Värm mjölken i en kastrull. Vispa potatisen lite grovt med elvisp. Vispa ner ärtmos och varm mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  7. Stek korven i oljan.
  8. Servera korven med moset och ärtfräset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g gröna ärter
  • 800 g mjölig potatis
  • ev 2 msk vatten
  • 1 1/3 msk riven pepparrot
  • 2 tomater
  • 1/2 rödlök
  • 2 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 dl mjölk
  • 480 g ostwurst
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1383 kJ / 331 kCal