Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Snabburgare och grovt potatismos i tunnbröd

För dig som är ute efter något snabbt och gott till lunch eller middag. Gör snabburgare och blanda med grovt potatismos i tunnbröd. Burgarna blir supergoda!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis, morötter och palsternacka och skär i bitar. Koka det mjukt i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa det grovt. Värm mjölken och rör ner i moset. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek burgarna enligt förpackningens anvisning.
  3. Lägg sallad, potatismos, burgare, saltgurka i stavar och riven pepparrot i brödet, vik ihop dem.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på snabburgarna och tunnbrödet.
Gör glutenfri: Det är svårt att hitta glutenfritt tunnbröd, så servera rätten med glutenfritt grovt bröd.
Gör laktosfritt: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd havre-, soja- eller risbaserad mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 8 snabburgare
  • 4 bitar mjukt tunnbröd (gärna fullkorn)
  • sallad
  • saltgurka
  • pepparrot
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2888 kJ / 690 kCal
Läs mer om näringsvärden