Sprödbakad torsk med dillmajonnäs

11
4 Klimatsmart
Sprödbakad torsk med dillmajonnäs

Smaka på detta sprödbakad torsk med dillmajo, mums säger vi! Dill är ju den absolut bästa kryddan till fisk, och här kommer den tillrätta i en majonnäsdipp. Äts såklart med kokt potatis. Smaklig fisk!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2020

Sprödbakad torsk med dillmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 1/2 dl majonnäs
salt
peppar
2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
1 msk rapsolja
1 förp snackgurka (à 250 g)
1 citron

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och torsken.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri panerad torsk.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Receptet har uppdaterats april 2022.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Pernilla

2022-05-16

Håller till fullo med angående halvfabrikat i matkasse. Trodde det var ett skämt. Hör verkligen inte hemma i Klimatkassen. Skicka gärna vidare till de som har hand om matkassarna!

Redaktionen ICAse

2022-07-20

Hej Pernilla! Ursäkta för sent svar. Tack för din synpunkt om innehållet i våra matkassar. Ta gärna kontakt med vår Kundservice (https://www.ica.se/kundservice/) så hjälper de dig med den här typen av synpunkter. 😊 Hälsningar Elina

Oscar

2022-05-06

Lite spartansk rätt men ändå god! Jag föredrog att lägga den panerad torsken i en bunke med ljummet vatten ca 1-2 timmar innan servering. Blev väldigt bra! Dock förlorar du det krispiga.

Christina

2022-04-25

Varför fett halvfabrikat? /Tina

Näringsvärde per portion

Energi 3322 KJ / 794 kCal
Fett 45 g
Salt 4.2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden