Sprödbakad torsk med dillmajonnäs
Smaka på detta sprödbakad torsk med dillmajo, mums säger vi! Dill är ju den absolut bästa kryddan till fisk, och här kommer den tillrätta i en majonnäsdipp. Äts såklart med kokt potatis. Smaklig fisk!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 1/2 dl majonnäs
salt
peppar
2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
1 msk rapsolja
1 förp snackgurka (à 250 g)
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3322 KJ / 794 kCal
Fett45 g
Salt4.2 g
Kolhydrater53 g
Protein43 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller till fullo med angående halvfabrikat i matkasse. Trodde det var ett skämt. Hör verkligen inte hemma i Klimatkassen. Skicka gärna vidare till de som har hand om matkassarna!
Pernilla
2022-05-16Hej Pernilla! Ursäkta för sent svar. Tack för din synpunkt om innehållet i våra matkassar. Ta gärna kontakt med vår Kundservice (https://www.ica.se/kundservice/) så hjälper de dig med den här typen av synpunkter. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-20Lite spartansk rätt men ändå god! Jag föredrog att lägga den panerad torsken i en bunke med ljummet vatten ca 1-2 timmar innan servering. Blev väldigt bra! Dock förlorar du det krispiga.
Oscar
2022-05-06Varför fett halvfabrikat? /Tina
Christina
2022-04-25