UNDER 30 MIN | Enkel

Sprödbakad torsk med dillmajonnäs

Smaka på detta sprödbakad torsk med dillmajo, mums säger vi! Dill är ju den absolut bästa kryddan till fisk, och här kommer den tillrätta i en majonnäsdipp. Äts såklart med kokt potatis. Smaklig fisk!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Hacka dillen fint och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt in fisken mitt i ugnen och låt stå ca 20 minuter.
  5. Skär tomaterna i skivor.
  6. Servera fisken med sås, potatis och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och torsken.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri panerad torsk.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Blanda tomaterna med lite olivolja och en god vinäger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 20 g färsk dill
  • 2 dl majonnäs
  • salt
  • peppar
  • 2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
  • 2 tomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 3697 kJ / 883 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept