Pasta med svamp- och lökröra

58
11 Klimatsmart
Pasta med svamp- och lökröra

Pasta med svamp- och lökröra är en skön pastarätt med champinjoner och gul lök i grunden och med krossade tomater. När du tillsätter crème fraichen i röran får du den där utsökta krämigheten och med parmesan på toppen av pastan har du en vinnare!

Skriv ut
Pasta med svamp- och lökröra

Ingredienser

4 portioner
280 g
pasta
2
gula lökar
400 g
champinjoner
1
förp krossade tomater smaksatt med basilika (à 500 g)
1 dl
lätt crème fraiche
1 msk
olja
1 tsk
salt
2 krm
peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaka gärna av röran med pressade vitlöksklyftor så får den lite extra smak.

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Saina

1/28/2020

Ok vardagsrätt men lite tråkig. Tillsatte lite färsk basilika, röd paprika och röd chili för att ge det mer smak.

Pia

5/2/2018

Jag blandade i ICAs pastasås med chili och vitlök istället för krossade tomater .

Jessica

3/3/2016

Perfekt vardagsrätt om man vill laga ihop något relativt snabbt! Jag stekte ett paket bacon i småbitar som sedan fick puttra med i svampröran, vilket passade bra.

Näringsvärde per portion

Energi 1656 KJ / 395 kCal
Fett 8 g
Salt 1.81 g
Kolhydrater 62 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept