Pasta med svamp- och lökröra

63
12
Pasta med svamp- och lökröra

Pasta med svamp- och lökröra är en skön pastarätt med champinjoner, gul lök och färdig pastasås som grund. När du tillsätter crème fraichen i röran får du den där utsökta krämigheten och med parmesan på toppen av pastan har du en vinnare!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Pasta med svamp- och lökröra

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna trottole)
2 gula lökar
250 g färska champinjoner
1 förp pastasås champinjon (à 390 g)
1 dl crème fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk olja
salt
peppar
100 g grana padanoflarn
65 g rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och pastasåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.  
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Receptet har uppdaterats maj 2022.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av röran med pressade vitlöksklyftor så får den lite extra smak.

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Anders

2021-03-18

Denna är supergod och enkel!!

Saina

2020-01-28

Ok vardagsrätt men lite tråkig. Tillsatte lite färsk basilika, röd paprika och röd chili för att ge det mer smak.

Pia

2018-05-02

Jag blandade i ICAs pastasås med chili och vitlök istället för krossade tomater .

Näringsvärde per portion

Energi 2476 KJ / 592 kCal
Fett 26 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 63 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden