Pasta med svamp- och lökröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med svamp- och lökröra

Pasta med svamp- och lökröra är en skön pastarätt med champinjoner och gul lök i grunden och med krossade tomater. När du tillsätter crème fraichen i röran får du den där utsökta krämigheten och med parmesan på toppen av pastan har du en vinnare!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och skiva löken. Skölj, ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar.
  3. Fräs lök och champinjoner i olja tills all vätska kokat in. Häll på de krossade tomaterna och rör i crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt puttra utan lock ca 10 min. Låt pastan rinna av. Servera den nykokta pastan med röran, färskriven parmesanost, bröd och strimlad sallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Smaka gärna av röran med pressade vitlöksklyftor så får den lite extra smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta
  • 2 gula lökar
  • 400 g champinjoner
  • 1 förp krossade tomater smaksatt med basilika (à 500 g)
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2470 kJ / 591 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden