Svamppasta med grana padano och persilja
Vi älskar krämig pasta! Särskilt med svamp som huvudingrediens i såsen. Syran i grädden och sältan från sojan kompletterar svampen bra. Den parmesanliknande osten grana padano och färsk persilja som topping är pricken över i:et på denna rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna linguini)
1/2 påse vaxbönor (à 500 g)
500 g fryst svampmix
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl matlagningsgrädde
1 svamp- eller grönsaksbuljongtärning
1 msk japansk soja
salt
peppar
1/2 förp färsk persilja
100 g grana padanoflarn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2443 KJ / 585 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite jolmig men ätbart
Elisabet
2022-01-03Läste kommentarerna som skrevs innan och gjorde med färska champinjoner och det blev gott.
Hilda
2021-08-24Köp aldrig svampmixen. Inte alls gott. Köp färsk svamp.
Viktoria
2021-03-01