Svamppasta med grana padano och persilja

21
7
Svamppasta med grana padano och persilja

Vi älskar krämig pasta! Särskilt med svamp som huvudingrediens i såsen. Syran i grädden och sältan från sojan kompletterar svampen bra. Den parmesanliknande osten grana padano och färsk persilja som topping är pricken över i:et på denna rätt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Svamppasta med grana padano och persilja

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna linguini)
1/2
påse vaxbönor (à 500 g)
500 g
fryst svampmix
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
4 dl
matlagningsgrädde
1
svamp- eller grönsaksbuljongtärning
1 msk
japansk soja
-
salt
-
peppar
1/2
förp färsk persilja
100 g
grana padanoflarn

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Krydda gärna såsen med lite torkad timjan och vitt matlagningsvin.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Hilda

2021-08-24

Läste kommentarerna som skrevs innan och gjorde med färska champinjoner och det blev gott.

Viktoria

2021-03-01

Köp aldrig svampmixen. Inte alls gott. Köp färsk svamp.

Carolin

2021-02-25

Denna rätt smakade inte alls bra, detta på grund av svampmixen. Inget att rekommendera.

Näringsvärde per portion

Energi 2443 KJ / 585 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 62 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept