Rostad blomkål med lax och basilikasås
I den här rätten får du avnjuta en hord av fantastiska smaker. Blomkålen blir smältande god efter den rostats i ugnen. Där får den sedan sällskap av purjolök och lax de sista minuterna. Lagom till servering tar du fram såsen och klickar på valfri mängd på tallriken, ta en tugga och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Sås
1/2 kruka basilika
100 g grana padano
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
Grönsaker och lax
1/2 purjolök
1 blomkål (1 blomkål motsvarar ca 800 g)
2 msk olivolja
ca 600 g laxfilé
Till servering
65 g mangoldskott
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3834 KJ / 916 kCal
Fett53 g
Salt1.18 g
Kolhydrater56 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Verkar gott men kan kaloriberäkningen stämma?
Martina
2020-08-26Hej Martina! Tack för din kommentar. Vi har gjort näringsberäkningen på nytt och "tyvärr" stämmer den. Det var bara små differenser i näringsvärden vilka vi har nu ändrat i receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-27Gudomligt gott!! En fullständigt njutning och underbar kombination av smaker! Hoppade dock över mangolden, tyckte inte den behövdes.
Katarina
2016-11-20