Rostad blomkål med lax och basilikasås

484
2
Rostad blomkål med lax och basilikasås

I den här rätten får du avnjuta en hord av fantastiska smaker. Blomkålen blir smältande god efter den rostats i ugnen. Där får den sedan sällskap av purjolök och lax de sista minuterna. Lagom till servering tar du fram såsen och klickar på valfri mängd på tallriken, ta en tugga och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015

Rostad blomkål med lax och basilikasås

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Sås

1/2
kruka basilika
100 g
grana padano
2 dl
crème fraiche
-
salt och svartpeppar

Grönsaker och lax

1/2
purjolök
1
blomkål (1 blomkål motsvarar ca 800 g)
2 msk
olivolja
ca 600 g
laxfilé

Till servering

65 g
mangoldskott
1/2
citron

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Krydda grönsakerna med rosépeppar. Mortla den gärna innan den strös över.

Vad tyckte du om receptet?

484

Kommentarer

Martina

2020-08-26

Verkar gott men kan kaloriberäkningen stämma?

Redaktionen ICAse

2020-08-27

Hej Martina! Tack för din kommentar. Vi har gjort näringsberäkningen på nytt och "tyvärr" stämmer den. Det var bara små differenser i näringsvärden vilka vi har nu ändrat i receptet. Hälsningar Elina

Katarina

2016-11-20

Gudomligt gott!! En fullständigt njutning och underbar kombination av smaker! Hoppade dock över mangolden, tyckte inte den behövdes.

Näringsvärde per portion

Energi 3834 KJ / 916 kCal
Fett 53 g
Salt 1.18 g
Kolhydrater 56 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept