Torsk med marinerad spetskål och rädisa
På dagens meny står smörstekt torsk, fluffigt potatismos och smakhöjaren spetskål, som marineras i olivolja, vitvinsvinäger och persilja. Vi adderar lite rädisor, för extra krisp och sting.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2022
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
1 1/2 dl mjölk
salt
peppar
Kål
500 g spetskål
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
1 förp rädisor (à 125 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
Torsk
600 g torskfilé
2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1864 KJ / 445 kCal
Fett11 g
Salt1.4 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer