Torsk med marinerad spetskål och rädisa

1
0 Klimatsmart
Torsk med marinerad spetskål och rädisa

På dagens meny står smörstekt torsk, fluffigt potatismos och smakhöjaren spetskål, som marineras i olivolja, vitvinsvinäger och persilja. Vi adderar lite rädisor, för extra krisp och sting.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Torsk med marinerad spetskål och rädisa

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
1 1/2 dl mjölk
salt
peppar

Kål

500 g spetskål
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
1 förp rädisor (à 125 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)

Torsk

600 g torskfilé
2 msk smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1864 KJ / 445 kCal
Fett 11 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 48 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden