Torsk med marinerad spetskål och rädisa

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0Klimatsmart
Torsk med marinerad spetskål och rädisa

På dagens meny står smörstekt torsk, fluffigt potatismos och smakhöjaren spetskål, som marineras i olivolja, vitvinsvinäger och persilja. Vi adderar lite rädisor, för extra krisp och sting.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2022

Torsk med marinerad spetskål och rädisa

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g  mjölig potatis
1 1/2 dl  mjölk
salt
peppar

Kål

500 g  spetskål
1 msk  olivolja
1/2 msk  vitvinsvinäger
1   förp rädisor (à 125 g)
1/2   förp färsk persilja (à 20 g)

Torsk

600 g  torskfilé
2 msk  smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1864 KJ / 445 kCal
Fett11 g
Salt1.4 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med bellaverde och tartarsås
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
64 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskpaket med ägg och dill
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med tartarsås och broccoli
Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med rödlöksgremolata
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga