Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Nyttigare coleslaw med kvarg

Coleslaw i ett lite nyttigare recept med kvarg istället för majonnäs. Spetskål eller färsk vitkål går lika bra, bladpersiljan ger en frisk smak och den goda röran piffas upp med en touch av fransk senap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kålen i halvor och skär bort rotstocken. Finstrimla kålen, använd gärna en osthyvel så går det lätt att strimla riktigt tunt. Skala och finstrimla moroten.
  2. Blanda samman kål och morot med vinäger och salt.
  3. Hacka persiljan. Rör ihop kvarg, senap och persilja. Vänd ner dressingen i kålblandningen. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g spetskål eller färsk vitkål
  • 1 morot
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl kvarg (10%)
  • 1/2 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer