Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Enkel Janssons frestelse

En jul utan Jansson är väl ingen riktig jul? Här är ett recept på en snabb Jansson som passar lika bra året runt. Tips på mat som passar till Janssons frestelse är t.ex. en stor sallad, revbensspjäll, fyllda ägghalvor och rökt eller gravad lax.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 225°C.
  2. Skala och finstrimla potatis och lök, lägg ner i en vid kastrull. Häll på grädde, mjölk och ansjovis. Låt koka på svag värme i ca 30 minuter tills potatisen blivit mjuk. 
  3. Häll därefter upp frestelsen i en ugnsfast form. Strö över ströbrödet och hyvla på smöret med hjälp av en osthyvel. 
  4. Ugnsbaka frestelsen ca 10 minuter tills den fått fin färg.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde, mjölk och smör till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Wasabröd.

Tips

Skölj inte potatisen efter att du har skalat och strimlat den. Potatisens stärkelse behövs för att binda grädden.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 600 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 100 g ansjovis med spad
  • 1/2 dl ströbröd
  • 30 g kylskåpskallt smör
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer