Torsk med fänkålssallad och pepparrotsstomp

Betyg 3.2 av 5.132 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Torsk med fänkålssallad och pepparrotsstomp

En härlig ugnsbakad torsk som i det här receptet får sällskap av krispig fänkålssallad, potatis- och pepparrotsstomp. Fänkålssalladen bryter av den riviga pepparrotsstompet med en frisk och syrlig ton då den bland annat innehåller hackad gräslök, gurka och en skvätt citronsaft.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016

Torsk med fänkålssallad och pepparrotsstomp

Ingredienser

4 portioner

Stomp

900 g mjölig potatis
2 dl gräddfil
2 msk riven färsk pepparrot
salt
peppar

Fänkålssallad

1 fänkål
1/2 gurka
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 msk citronsaft
1 msk olivolja

Torsk

600 g torskfilé

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1758 KJ / 420 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Torsk med brynt smör och pepparrot
    Betyg 3.8 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkålsstekt torsk med äppelsallad
    Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Räkor med amerikansk cocktailsås
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad