Vitlöksstekta vaxbönor

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
4
Vitlöksstekta vaxbönor

Vaxbönor är ett gott tillbehör till det mesta. Här steker vi vaxbönorna med vitlök, olivolja och salt. Bönorna steks hastigt i hög temperatur för rätt konsistens.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Vitlöksstekta vaxbönor

Ingredienser

4 portioner
400 g  vaxbönor eller haricots verts (bönor)
1 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 - 2   rivna vitlöksklyftor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Ledsnade på kokta bönor. Störvaxbönor passade väldigt bra till detta.

Irmeli

2023-09-23

Supergott, ny favorit!

Göran

2022-09-06

Köpte gula vaxbönor och tänkte tillaga enligt den här receptet. Det var gott! Kommer att göra ofta. Tack för tipset.

Svetlana

2021-12-22

Näringsvärde per portion

Energi273 KJ / 65 kCal
Fett3 g
Salt0.88 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Haricots verts med citron och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med paprikapesto och salami
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torsk med dillmajonnäs och haricots verts
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kyckling i teriyakisås med haricots verts och nudlar
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönor som på Sicilien
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga