Vitlöksstekta vaxbönor
Vaxbönor är ett gott tillbehör till det mesta. Här steker vi vaxbönorna med vitlök, olivolja och salt. Bönorna steks hastigt i hög temperatur för rätt konsistens.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
4 portioner
400 g vaxbönor eller haricots verts (bönor)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 - 2 rivna vitlöksklyftor
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi273 KJ / 65 kCal
Fett3 g
Salt0.88 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g
Kommentarer
Ledsnade på kokta bönor. Störvaxbönor passade väldigt bra till detta.
Irmeli
2023-09-23Supergott, ny favorit!
Göran
2022-09-06Köpte gula vaxbönor och tänkte tillaga enligt den här receptet. Det var gott! Kommer att göra ofta. Tack för tipset.
Svetlana
2021-12-22