Vitlöksstekta vaxbönor

10
3
Vitlöksstekta vaxbönor

Vaxbönor är ett gott tillbehör till det mesta. Här steker vi vaxbönorna med vitlök, olivolja och salt. Bönorna steks hastigt i hög temperatur för rätt konsistens.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Vitlöksstekta vaxbönor

Ingredienser

4 portioner
400 g vaxbönor eller haricots verts (bönor)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 - 2 rivna vitlöksklyftor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Göran

2022-09-06

Supergott, ny favorit!

Svetlana

2021-12-22

Köpte gula vaxbönor och tänkte tillaga enligt den här receptet. Det var gott! Kommer att göra ofta. Tack för tipset.

Inger

2021-07-19

Så himla gott. !!

Näringsvärde per portion

Energi 273 KJ / 65 kCal
Fett 3 g
Salt 0.88 g
Kolhydrater 6 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden