Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Vitlöksstekta vaxbönor

Vaxbönor är ett gott tillbehör till det mesta. Här steker vi vaxbönorna med vitlök, olivolja och salt. Bönorna steks hastigt i hög temperatur för rätt konsistens.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Ansa bönorna.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bönorna i omgångar under omrörning på hög värme ca 5 min. Tillsätt vitlök mot slutet och stek ytterligare någon minut.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g vaxbönor eller haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 - 2 rivna vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 273 kJ / 65 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer