Vitlöksstekta vaxbönor

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
4
Vitlöksstekta vaxbönor

Vaxbönor är ett gott tillbehör till det mesta. Här steker vi vaxbönorna med vitlök, olivolja och salt. Bönorna steks hastigt i hög temperatur för rätt konsistens.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Vitlöksstekta vaxbönor

Ingredienser

4 portioner
400 g  vaxbönor eller haricots verts (bönor)
1 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 - 2   rivna vitlöksklyftor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Ledsnade på kokta bönor. Störvaxbönor passade väldigt bra till detta.

Irmeli

2023-09-23

Supergott, ny favorit!

Göran

2022-09-06

Köpte gula vaxbönor och tänkte tillaga enligt den här receptet. Det var gott! Kommer att göra ofta. Tack för tipset.

Svetlana

2021-12-22

Näringsvärde per portion

Energi273 KJ / 65 kCal
Fett3 g
Salt0.88 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Haricots verts med citron och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i teriyakisås med haricots verts och nudlar
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med paprikapesto och salami
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torsk med dillmajonnäs och haricots verts
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksstekta haricots verts med ingefära och mandel
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bönor som på Sicilien
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga