Stekt torsk med citronstekta rödbetor
Smörstekt torsk som blir extra god med potatismos och rödbetor vid sidan av. Samtidigt som potatisen kokar på spisen kan de citronstekta rödbetorna förberedas. Innan rätten serveras steker du torsken tre minuter på varje sida för perfekt tillagning. Bon appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g potatis
2 dl mjölk
salt
peppar
Rödbetor
500 g förkokta rödbetor
3 msk smör eller margarin
1/2 citron
1/2 förp, färsk persilja (à 20 g)
Torsk
ca 600 g torskfilé
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2147 KJ / 513 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det absolut inget fel på vare sig torsk eller potatismos, men huvudrollsinnehavaren i den här anrättningen är definitivt de citronstekta rödbetorna. Alldeles fantastiska!
Carina
2022-06-18Använd citronzesten i moset så tar det sig ännu ett steg högre.
Bo
2022-01-25Rödbetorna var helt klart pricken över i, supergott :)
Jennie
2018-02-05