Stekt torsk med citronstekta rödbetor

15
2
Stekt torsk med citronstekta rödbetor

Smörstekt torsk som blir extra god med potatismos och rödbetor vid sidan av. Samtidigt som potatisen kokar på spisen kan de citronstekta rödbetorna förberedas. Innan rätten serveras steker du torsken tre minuter på varje sida för perfekt tillagning. Bon appétit!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Stekt torsk med citronstekta rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
potatis
2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

Rödbetor

500 g
förkokta rödbetor
3 msk
smör eller margarin
1/2
citron
1/2
förp, färsk persilja (à 20 g)

Torsk

ca 600 g
torskfilé
1 msk
smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Jennie

2/5/2018

Rödbetorna var helt klart pricken över i, supergott :)

Rosita

2/2/2018

Citronstekta rödbetor var en ny god upptäckt.

Näringsvärde per portion

Energi 2147 KJ / 513 kCal
Fett 14 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept