Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt torsk med citronstekta rödbetor

Smörstekt torsk som blir extra god med potatismos och rödbetor vid sidan av. Samtidigt som potatisen kokar på spisen kan de citronstekta rödbetorna förberedas. Innan rätten serveras steker du torsken tre minuter på varje sida för perfekt tillagning. Bon appétit!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Potatismos: Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka den mjuk.
  3. Rödbetor: Skär rödbetorna i bitar. Stek rödbetorna i matfettet. Krydda med salt och peppar. Pressa i citronen. Hacka persiljan och vänd ner.
  4. Potatismos: Värm mjölken. Krossa potatisen med en visp eller stöt och rör i den varma mjölken, smaka av med salt och peppar.
  5. Torsk: Stek torsken i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera torsken med potatismos och rödbetor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatismos
  • 900 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
Rödbetor
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1/2 citron
  • 1/2 förp, färsk persilja (à 20 g)
Torsk
  • ca 600 g torskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2147 kJ / 513 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept