UNDER 30 MIN | Medel

Grillad färsk lök med mandelvinägrette

Färsk lök smakar väldigt gott. Gör du dessutom den goda mandelvinägretten och ringlar över får du ett fint tillbehör till andra grönsaker, kyckling eller kött. Vinägretten med mandel smaksätts med paprikapesto och citron och ger dig en fräsch dressing till löken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta mandeln i en torr stekpanna.
  2. Tvätta och riv det yttersta av skalet på citronen. Pressa ur 1 ½ msk saft (för 4 port).
  3. Blanda mandel, citronskal, citronsaft, paprikapesto, olivolja och vatten. Smaksätt med salt och peppar. 
  4. Ansa, skölj och dela lökarna på längden.
  5. Pensla lökarna med olja. Grilla dem över glöden tills de får fin färg på båda sidor. Grilla därefter lökarna vidare på Indirekt värme 3-4 minuter. Krydda med salt och peppar.
  6. Lägg lökarna på ett fat, ringla över mandelvinägrette. Toppa med persilja.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.



Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl flagad mandel
  • 1 citron (rivet skal och 1 1/2 msk saft)
  • 1 burk paprikapesto (à 130 g)
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 6 färska lökar
  • 1 msk olja
  • 1 kruka persilja